Maradjon több idő arra, ami fontos! Így csökkentheted minimálisra a karácsonyi teendőket

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Maradjon több idő arra, ami fontos! Így csökkentheted minimálisra a karácsonyi teendőket

A karácsonyi készülődést sokszor leginkább a rohanás és a stressz jellemzi, a meghittségnek és az ünnepélyességnek így csak kisebb szerep jut. De szerencsére csak rajtad múlik, hogy engedsz-e a tébolynak – most eláruljuk, hogyan csökkentheted minimálisra a karácsonyi teendőket, és így a stressz-faktort is!

Első lépés: gondold végig! Kép forrása: gossipsfashionweek.com

Mielőtt bármilyen hasznos tanáccsal is ellátnánk, fontos végiggondolnod, hogy pontosan mit is vársz a karácsonytól. Ne feledd, a tökéletes ünnep gyakran még a filmekben sem jön össze!

Ha minden kaja jól sikerül, akkor összekapnak a rokonok, megbetegszetek, vagy akkora hóakadály vár rátok az utakon, hogy nem juttok el a nagyiig. Szóval teljesen felesleges túlaggódni az ünnepeket, még feleslegesebb minden egyes percet beosztanod és megtervezned.

Bár csábító a lehetősége a tökéletes karácsonynak, igazából az a lényeg, hogy lazíts, és kipihend magadat. A jó kedvnek sajnos nyoma sem lesz, ha hullafáradtan elalszol már este hétkor… De akkor lássuk, hogyan rövidíthetsz a teendő listákon!

Nagytakarítás Kép forrása: craftberrybush.com

A karácsonyi nagytakarítás régi hagyomány, de ez nem jelenti azt, hogy neked is kötelező besuvasztanod az év legzsúfoltabb napjai közé!

Éppen ezért mi azt tanácsoljuk, hogy az eszeveszett szekrény mögötti porszívózás és ablakmosás helyett most is csak a megszokott rutint kövesd.

Hiszen a vendégek is sokkal jobban örülnek egy kipihent, mosolygós háziasszonynak, mint valakinek, azon görcsöl, hogy vajon lesz-e ideje mindent időben befejezni. 

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv