Így oldd meg egy csapásra a lakótárs gondokat!

Kerekes Vivien
Írta: ,
Így oldd meg egy csapásra a lakótárs gondokat!

Amikor először költözöl el a szüleidtől egy külön lakásba, a berendezkedés, a napi vásárlás, vagy egy lakótárs is mind-mind izgalmas kihívásnak tűnik. Néhány hét után viszont a legtöbben rájönnek arra, hogy valójában kicsit sem könnyű ez az új felállás! Ha laktál már albérlőtársakkal, akkor pontosan tudod, mennyi apró buktatója lehet egy ilyen kapcsolatnak, különösen, ha egy teljesen ismeretlen ember az illető. De ne aggódj, szerencsére a legidegesítőbb helyzeteket is meg lehet oldani – mutatjuk, hogyan! 

Mosatlan hegyek

Probléma: Reggel elmosogattál mindent tányért, este mégis úgy néz ki a konyha, mintha napok óta a közelébe se mentél volna. A lakótársad persze takarításnál is mindig felszívódik.

A Terv: Viccelődj. Említsd meg, hogy mióta anyukád nem mosogat el helyetted, egyre jobban együtt érzel vele. Nyugodtan hozd szóba, hogy esetleg ti is kitalálhatnátok egy módszert a piszkos edényekre.

Például esténként mindenki elmosogatja, amit használt, ha pedig ez valakinél két napig kimaradna, bele kell dobnia egy százast egy perselybe. Ezt persze a hónap végén együtt lekávézzátok.

B Terv: Ha ezt követően sincs változás, szedj össze mindent a konyhából, ami a tiéd, és tárold a szobádban őket.

Persze nem lesz egyszerű elnézegetni a mosatlanokat, de kis időn belül a lakótársad is rájön a hiányzó tányérok okára, és remélhetőleg gyakrabban veszi kezébe a mosogató szivacsot.

Plusz egy fő Kép forrása: OnceWed.com

Probléma: Már-már ünnepként tekintesz azokra a napokra, amikor egyedül lehetsz otthon, ugyanis a lakótársad barátja heti két-három alkalommal is nálatok alszik.

A terv: Reggel hozd szóba, hogy mostanában rosszul alszol, és mivel vékonyak a falak, minden neszre felriadsz.

Akár azt is hozzáteheted, hogy sok a munkád, és ha szeretne valakit áthívni, legközelebb inkább szóljon róla, hogy úgy tudd beosztani a feladataidat.

B terv: Mondd meg neki nyugodtan, hogy látod, milyen jól megvannak a barátjával az utóbbi időben.

Viszont felmerült benned, hogy a szomszédoktól esetleg a tulajdonos fülébe is eljuthat, milyen gyakori vendég, és emiatt megemelheti a bérleti díjatokat