A pokol 5 bugyra, amit költözködés közben mindenki megjár

Zabolai Margit
Írta: ,

A költözés szerencsés esetben valami örömteli eseményhez kapcsolódik: megkezded az önálló életed, esetleg összekötöd azt a párodéval, szerencsét próbálsz egy új terepen, vagy megteremted a feltételeket a családalapításhoz. Maga a költözés azonban nem más, mint az életed fenekestül történő felfordítása, ami közben úgy érezheted, mintha nem az új otthonodba, hanem a pokolba vezető főútra készülődnél.

Dobozokban az életed

Akárhogy sakkozol is az idővel, mindenképpen lesz legalább néhány nap, de nagyobb valószínűséggel egy-két hét, amikor dobozokból fogsz élni.

Az, hogy négy napja ugyanaz a mackónadrág van rajtad, mert nem mered már kicsomagolni a ruháidat, csak egy dolog, de valószínű, hogy soha korábban nem tapasztalt vágyat érzel majd ezekben a napokban a tésztaszűrőd iránt. 

Esetleg rádöbbensz, hogy eddig nem értékelted kellőképpen a sajtreszelődet, és ha a hajvágógép már valamelyik doboz legalján van, biztos, hogy valakinek a családban két nap alatt rekordhosszot nő a haja.

Ha pedig a használatban lévő kivételével már minden ágyneműt elcsomagoltál, mérget vehetsz rá, hogy ezt le fogja hányni a macska.

A pizzából is eleged lesz

Semmit nem találsz, rengeteg a dolgod, papírokat intézel, hivatalba vagy bankba rohangálsz, és egyébként is kiürítetted már a konyhaszekrényeket.

Senki nem várja el tőled, hogy most állj neki az évezred vacsorájának lebonyolításához, így a költözés kiváló alibit teremt arra, hogy pizzát rendelj, ami tulajdonképpen nem is tűnik olyan rossz dolognak.

De mi legyen másnap ebédre? És másnap vacsorára? És harmadnap reggelire?

Amikor azon kapod magad, hogy uzsonna helyett is néhány megmaradt pizzaszélt kezdesz rágcsálni, akkor tudod, hogy a költözködés rossz irányba terelte a diétádat, és itt az ideje venni egy kiló almát.