Vízfestéket a falra? Nem is hinnéd, milyen gyönyörű az új lakberendezési trend

Írta: ,

A vízfesték, mint dizájn, nagyon népszerű mostanában, ruhákon, ékszereken, sőt tetoválásokon is láttuk már, de most falfestési technikaként jött velünk szembe, és azonnal beleszerettünk. Te el tudnál képzelni ilyen falakat a lakásodban?

Elmosódó színek Kép forrása: brit.co

1/5 Elmosódó színek

Gyanítjuk, hogy az ombre térhódításának köze volt ahhoz, hogy ilyen népszerűek lettek az egymásba mosódó, vagy egyre halványuló, erősödő színek, de tényleg gyönyörűen mutatnak.

Ez a kék falfesték például különleges, mégis megnyugtató jelleget kölcsönöz a szobának, hiszen maga is olyan, mintha egy elmosódó álomkép lenne.

Az igazán bonyolult, vagy nagyobb felületet elfoglaló vízfesték technikát egyébként jobb szakemberre bízni, de magad is megpróbálkozhatsz az elkészítésével – cikkünkből erre is kapsz ötleteket.

Színes tintákkal álmodom Kép forrása: digsdigs.com

2/5 Színes tintákkal álmodom

Irodalomkedvelők előnyben, de nem lesz szükséged versanalízisre ahhoz, hogy ilyen falad legyen.

Ha megfigyeled, a kaleidoszkópszerű hatást a festékszóróval, vagy sablonnal felvitt színes körök adják, ezekre félig fedésben kerültek a színes, szabálytalan formájú pacák, amiket ecsettel vittek fel, és egy vizes ruhával elkenték a széleket.

Bár a vízfesték hatás teljesen véletlenszerűnek tűnik, valójában többnyire gondos tervezés eredménye, ezért nem árt, ha először papíron, kicsiben próbálod ki az elképzeléseidet.

Kipukkant szappanbuborék Kép forrása: anewall.com

3/5 Kipukkant szappanbuborék

Ez a fal olyan, mintha egy óriási szappanbuborék pukkant volna ki előtte.

A körnek elég körülbelül a harmadát/felét megrajzolnod, majd ecsettel kitöltened, és egy vizes ruhával kell elkenned a színeket befelé, hogy egyre halványodjanak.

Maga a technika nem túl bonyolult, de ha igazán színes és pontos „buborékot” szeretnél, akkor egy ilyen precíz munkát már érdemesebb szakemberre, vagy legalábbis egy nagyon ügyes kezű barátra bízni.

Egész falnyi művészet Kép forrása: secondstreet.ru

4/5 Egész falnyi művészet

A vízfesték technika olyan hatással van, mintha csak egy óriási festményt függesztettél volna a falra, ezért dekorációs céllal nyugodtan használhatod akár egész falfelületeken is, főleg, ha például sarkokat szeretnél feldobni.

Ha kicsit bizonytalan vagy, a „festményt” először nagy méretű papíron is elkészítheted, majd mielőtt a festék megszárad, gyorsan nyomd a lapot a falra.

Azt persze tartsd észben, hogy így a képed tükörképe kerül majd a falra.

Sötétebb színekkel is működik Kép forrása: frenchbydesignblog.com

5/5 Sötétebb színekkel is működik

Ha tetszenek az elmosódó minták és elfolyó festékek, de nem vagy annyira oda a pasztell színekért, akkor nyugodtan alkothatsz valamit sötétebb színekkel is, hiszen ezek is legalább olyan jól mutatnak.

Különösen, ha magas falakat és tágas tereket szeretnél otthonosabbá tenni, egy ilyen falfesték segíthet, hogy bensőségesebb hangulatot teremts.