Vízfestéket a falra? Nem is hinnéd, milyen gyönyörű az új lakberendezési trend

Zabolai Margit
Írta: ,

A vízfesték, mint dizájn, nagyon népszerű mostanában, ruhákon, ékszereken, sőt tetoválásokon is láttuk már, de most falfestési technikaként jött velünk szembe, és azonnal beleszerettünk. Te el tudnál képzelni ilyen falakat a lakásodban?

Elmosódó színek Kép forrása: brit.co

Gyanítjuk, hogy az ombre térhódításának köze volt ahhoz, hogy ilyen népszerűek lettek az egymásba mosódó, vagy egyre halványuló, erősödő színek, de tényleg gyönyörűen mutatnak.

Ez a kék falfesték például különleges, mégis megnyugtató jelleget kölcsönöz a szobának, hiszen maga is olyan, mintha egy elmosódó álomkép lenne.

Az igazán bonyolult, vagy nagyobb felületet elfoglaló vízfesték technikát egyébként jobb szakemberre bízni, de magad is megpróbálkozhatsz az elkészítésével – cikkünkből erre is kapsz ötleteket.

Színes tintákkal álmodom Kép forrása: digsdigs.com

Irodalomkedvelők előnyben, de nem lesz szükséged versanalízisre ahhoz, hogy ilyen falad legyen.

Ha megfigyeled, a kaleidoszkópszerű hatást a festékszóróval, vagy sablonnal felvitt színes körök adják, ezekre félig fedésben kerültek a színes, szabálytalan formájú pacák, amiket ecsettel vittek fel, és egy vizes ruhával elkenték a széleket.

Bár a vízfesték hatás teljesen véletlenszerűnek tűnik, valójában többnyire gondos tervezés eredménye, ezért nem árt, ha először papíron, kicsiben próbálod ki az elképzeléseidet.