5 saját készítésű, vintage dekoráció a fürdőszobába: imádni fogod

Szendrey Adrienn
Írta: ,
5 saját készítésű, vintage dekoráció a fürdőszobába: imádni fogod

Kép forrása: shabbychicinteriors.com

A vintage stílusban az a jó, hogy akár az egészen apró helyiségeket is feldobhatod vele, mert a bájos, apró kiegészítők kis helyeken is jól mutatnak. Az alábbi dekorációk némelyike még a helynyerésben is segíthet a fürdőszobában, ráadásul az alapanyagokat akár aukciós oldalakon, bolhapiacokon, kis szerencsével pedig egy lomtalanításkor is beszerezheted.

Ilyen közepes méretű ládákat fillérekért szerezhetsz be, egy alapos lecsiszolás után pedig csak festésre és lakkozásra van szükség.

Használhatsz természetesen bolti festéket is, de az avittas, vintage hatás elérése érdekében egy rész ecetet, egy rész kávét és egy rész acálforgácsot is áztathatsz egy éjszakán át, majd ezzel a keverékkel is lekenheted a kezeletlen, lecsiszolt fát, mielőtt lelakkozod.

A dobozokat felfúrhatod a falra, de ilyen szép, kovácsolt vas virágládát tartó állványokra is felteheted őket.

Főleg régi, polgári lakásokban fordul elő, hogy a fürdőszoba utólag lett kialakítva, és esetleg emiatt nem járólap, hanem fa parketta van a padlón.

Ebben az esetben érdemes legalább egy kis területen - mondjuk a mosdókagyló előtt - meghagyni az eredeti, meleg burkolatot, és decoupage technikával lakkozni rájuk szalvétát, vagy akár mintás tapétadarabokat.

Állítsd össze a fürdődhöz leginkább illő mintacsokrot, akár ilyen gyönyörű, virágos kivitelben is.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba