5 kevésbé ismert trükk, amitől világosabb lesz a szoba

Zabolai Margit
Írta: ,
5 kevésbé ismert trükk, amitől világosabb lesz a szoba

Tegyél a sarkokba is lámpát, akassz az ablakkal szembe tükröket, fesd fehérre a falakat – ezeket valószínűleg már mind hallottad, de van más módja is annak, hogy egy kicsit világosabbá tedd a sötét szobádat! Mutatunk néhány kevésbé ismert trükköt.

Csillogó kiegészítők Kép forrása: bhg.com

Ha a szobád kicsi és sötét, vagy a kettő közül legalább az egyik, akkor ne csak a nagyobb bútorok vagy meghatározó színek kiválasztásakor tartsd szem előtt ezt a körülményt, hanem a kiegészítők válogatásánál is.

csillogó, fémes vagy arany színű darabok visszatükrözik a rájuk vetődő fényt, így optikailag világosabbá, fényesebbé teszik a szobát, ami segít enyhíteni a nyomasztó hatást.

Magasra a függönyöket! Kép forrása: brit.co

Az köztudott, hogy kevésbé világos szobáknál könnyű, légies anyagokat érdemes kiválasztani függönynek, de az alábbi trükköt már kevesebben ismerik: ha a szobád sötét, akkor annak jó eséllyel az az oka, hogy nem ér plafonig az ablakod.

A függönykarnist azonban ebben az esetben is a mennyezetre érdemes rögzíteni, és nem pedig közvetlenül az ablak fölé, a falra, mert az optikailag összenyomja a szobát, amitől még sötétebbnek tűnik majd.

Hogy elkerüld az odúra emlékeztető hatást, rakd magasabbra a függönyeidet!

 

 

 

 

 

 

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba