Vidd a világot a lakásodba, avagy ilyen csodásan mutatnak a térképek a falon

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokan nem gondolnak a térképekre a dekoráció szerves részeként, pedig ezek a díszek nem csak akkor tökéletesek, ha igazi világutazó vagy. A gyerekszobát éppúgy feldobják, ahogy az étkezőt – meríts ihletet az alábbi inspirációkból!

Gyerekszobába festve

A gyerekeket könnyebben rá tudod venni a földrajztanulásra, ha ilyen játékos formában dekorálod számukra a falat.

A térkép természetesen itt is pontos, de vidám, élénk színű, és mivel különféle jelképekkel, szimbólumokkal van társítva,  a tanulás valóban gyerekjáték lesz.

Csak tőled és a gyermek korától függ, az adott dekorációt mire hegyezed ki: jöhetnek az állatok, az építmények, a főbb városok, vagy éppen az országok.

Felfesthetitek a földrészek, óceánok neveit, vagy akár a különféle éghajlatokat is jelölhetitek.

Ha sokat utaztok, akkor jó ötlet a tervezésbe bevonni a gyerkőcöket, már előre megnézhetitek, merre fogtok nyaralni, utólag pedig bejelölhetitek, hol jártatok.

Természetesen nem csak a világtérkép megfelelő erre a célra, egy-egy ország megfestésével is feldobhatjátok a gyerekszobát.

Étkezőbe is tökéletes

A térkép tökéletesen mutat az étkezőben, vagy bármelyik felnőtt lakrészben, ezért messze nem csak a gyerekszobában érdemes támaszkodni rá.

A festésen túl természetesen a hagyományos megoldáson is gondolkozhattok, és néhány léc segítségével még a nagyméretű képet is könnyen rögzíthetitek a falon.

Ez kétségtelenül kevesebb munkát igényel tőletek, ráadásul a térkép garantáltan pontos és élethű lesz.

Kísérletezgethettek a különféle térbeli hatásokkal – ahogy itt láthatod, a térkép két oldala már eleve ívelt, pont olyan, mint a régi földrajzatlaszodban.

Ez rendkívül különleges hatással lehet a kisméretű étkezőtökre, főleg akkor, ha a térkép segítségével egy teljes falat beborítotok (és a vidám színekhez illően a további kiegészítőket is összeboronáljátok).