Vidám, színes DIY inspirációk első szülinapra

Boros Mariann
Írta: ,
Vidám, színes DIY inspirációk első szülinapra

A gyerkőc első szülinapját általában a szülők várják legjobban, hiszen a kicsi még nincs teljesen tudatában az ünnepnek, ám ettől még biztosan nagyon fogja élvezni, ha az ajándék mellett színes, vidám dekorációval is készültök erre a napra. A díszítésre nem kell vagyonokat költened, cikkünkben ölteteket adunk, hogyan készítheted el saját kezűleg!

Nem csak szülinapra, bármilyen alkalomra bevethető a csokornyakkendő formára hajtogatott szalvéta, mellyel könnyedén bohókássá varázsolhatod a terítéket. Kisfiú zsúrjára passzol a leginkább, ugyanakkor rózsaszínben akár kislányod partiját is feldobhatod vele.

Ez a szalvétatechnika kerti partikra is jól jöhet, ugyanis az egyébként nem túl elegáns, ám annál praktikusabb eldobható evőeszközt is ünnepi köntösbe bújtathatod segítségével.

Hajtogatása pofonegyszerű: a szalvétát a közepénél össze kell fogni, és egy másik szalaggal vagy papírral rögzíteni, majd eligazgatni a gyűrődéseket.

Az is mutatós, ha a szalvéta egyik végétől a másikig haladva harmonikaszerűen hajtogatod, majd így fogod össze középen.

Színes papírcsákó Kép forrása: ohhappyday.com

Bár általában partikellék üzletekben is kapható a gyerekzsúrok elengedhetetlen kiegészítője, a színes papírkalap, te magad is könnyedén elkészítheted.

A tökéletes, saját készítésű particsákó titka a jó sablon - melyet innen tölthetsz le -, ha ez megvan, gyerekjáték az egész.

Sima színes papírból is készítheted, ám legjobb a kicsit vastagabb karton, mely megfelelő tartást biztosít, ugyanakkor könnyű vele bánni, szépen lehet hajtogatni.

Sablonodat rajzold körbe a papír hátulján, majd vágd ki, és hajtsd úgy, hogy egy kúp alakú csákót kapj.

Két oldalára alul vágj egy-egy lyukat, ide be tudsz fűzni egy szalagot vagy madzagot, melyeket majd a kicsi álla alatt kell összekötni, hogy a kalap ne csússzon el. Önmagában is mutatós, de szalagokkal vagy krepp-papírral tovább díszítheted.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv