Végre beköltöztél? Ezek a legfontosabb teendők az új lakásban

Írta: ,

A költözés mindig fárasztó, és az ember szinte beleőszül, mire az összes bútor és tárgy végre a helyére kerül. Az első 24 óra a beköltözést követően fontosabb, mint hinnéd, hiszen ezzel megalapozhatod a jövőt, amit ott töltesz majd. Lássuk, mikre érdemes figyelned!

Mérd fel a terepet! Kép forrása: abkasha.com

1/5 Mérd fel a terepet!

Attól függetlenül, hogy egy teljesen kész lakásba költözöl-e, vagy még vannak vele munkálatok, a beköltözéskor érdemes egy kisebb leltárt készítened.

Ebben legyen benne az, hogy hol vannak a fontosabb közművek, milyen lakással kapcsolatos papírjaid vannak, illetve mik a legfontosabb teendőid az elkövetkezendő időszakban.

Hidd el, sokkal jobb már a legelején túl lenni ezen!

Dobozt a dobozra! Kép forrása: anthropologie.com

2/5 Dobozt a dobozra!

Ha épp most mentek el a költöztetők és ott állsz a lakásban a dobozokkal, semmiképp se ess kétségbe és ne kezdj el rendszertelenül bepakolni a szekrényekbe, vagy random összerakni egy-egy bútort.

Azzal már sok időt spórolsz és sokkal rendezettebbnek látod majd a lakást, ha minden dobozt a feliratok alapján az adott helyiségbe rendezel, és a legfontosabb bútorokat összerakod vagy a helyére teszed.

Utána ráérsz majd kipakolni a kisebb dolgokat, de fontos, hogy mindig legyen benne rendszer.

Extra takarítás Kép forrása: nickeykehoe.com

3/5 Extra takarítás

Jó esetben, mielőtt minden dobozoddal és bútoroddal megérkeztél a lakásba, volt egy alapos nagytakarítás, azaz minden helyiségben nagyjából tisztaság van.

Van azért egy-két olyan pont a lakásban, ahol a plusz tisztaság sosem hátrány.

Amikor még nem vagy teljesen berendezkedve, könnyebb ezeken a területeken még egyszer átmenni – ilyenek a kilincsek, a mosdó és a konyha egyes részei.

Tipp: Ott is érdemes egy kis plusz törölgetés, ahová később bútor kerül, azaz amit később már nehezen vagy egyáltalán nem érsz el.

Mindennapi apróságok Kép forrása: mrandmrsinterior.com

4/5 Mindennapi apróságok

Van néhány olyan dolog, amit napi gyakorisággal használsz: ilyenek például a reggeli kávédhoz szükséges kellékek, a fürdőszobai piperék, néhány alap ruhadarabod és természetesen az ágyneműd.

Éppen ezért, ezeket már az első nap készítsd ki a helyükre, így a komfortosság érzete is meglesz.

Hidd el, nagyon sokat számít majd, hogy amikor végre ágyba kerülsz, nem kell azzal foglalkoznod, hogy megkeresd a takaróidat, a párnáidat és a lepedődet, mert ezek már ott fognak várni a helyükön.

Tipp: Amikor még rendezkedsz, érdemes letakarni az ágyad, hogy ne koszolódjon össze a nagy pakolásban!

Ismerkedj! Kép forrása: thekitchn.com

5/5 Ismerkedj!

Lehet, hogy az első napon még nem fogsz mindenkivel összefutni az új szomszédaid közül, de ha valakibe mégis belefutsz, akkor ez jó alkalom arra, hogy bemutatkozz, váltsatok néhány szót és egy kicsit megismerkedjetek.

Szimpatikus lépés tőled, ha egy rövid levelet is kiteszel a közös helyiségbe (például a lépcsőházba) arról, hogy körülbelül mennyi ideig fog tartani a költözködés, esetleg mikor fogsz hangoskodással járó tevékenységeket végezni.

Hidd el, jó, ha már az elején jó benyomást teszel a szomszédokra, és ezzel megalapozod a későbbi jó kapcsolatot.