Vagány, praktikus DIY-polcok – Így készítsd el őket!

Boros Mariann
Írta: ,
Vagány, praktikus DIY-polcok – Így készítsd el őket!

Ha nem riadsz meg egy kis barkácsolástól és szeretnéd feldobni a lakásodat egy saját készítésű, vagány polccal, próbáld ki DIY-ötleteink valamelyikét!

Cuki pink pakolós Kép forrása: brit.co

Ha van egy egyszerű, téglalap alakú, fedél nélküli fa dobozod – akár egy megunt fiók is jól jöhet –, dobd fel egy hasonlóan vagány színnel, mint ez a pink, és mázold le vele az oldalait.

Ha megszáradt, attól függően, hogy milyen pozícióban szeretnéd a falra rakni, a két egymással szembeni oldalán azonos magasságban fúrj egy lyukat – ehhez szükséged lesz egy fúróra, vagy egy férfire, aki megcsinálja helyetted.

Ezzel viszont tulajdonképpen kész is a polc – már csak annyi a dolgod, hogy egy erős madzagot vagy vékonyabb kötelet átbujtatsz a lyukakon, rögzíted a végüket egy atombiztos csomóval, és felfüggeszted a falra (célszerű egy erősebb akasztót választanod ehhez).

Türkiz tároló Kép forrása: etsy.com

Ha akad otthon elfekvőben néhány deszka, barkácsolj belőle ilyen különleges, mutatós polcot! Első lépésként csiszold le egy kicsit, majd fesd a deszkákat a kívánt színre. Ha megszáradtak, helyezd őket egymás mellé abban a pozícióban, ahogy majd látni szeretnéd őket polcod hátlapjaként. 

Ezután rögzítsd egymáshoz a deszkákat – ezt legegyszerűbben úgy teheted meg, ha a deszkák hátoldalára keresztbe teszel két vékonyabb lécet, amihez hozzászögelheted őket.

Ezután nincs más hátra, mint magát a polcot ráerősíteni a hátlapra, ami az előzőeknél kicsit bonyolultabb, ugyanis a polc, azaz a deszka élét kell a hátlaphoz szögelned, még pedig úgy, hogy az előzőekhez hasonlóan a fonákon dolgozva ütöd a szöget a deszka élébe.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!