Újszerű megoldások a szobanövények izgalmas elhelyezéséhez

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Akár imádod a szobanövényeket, akár csak néhány különleges darabnak szeretnél helyet biztosítani, garantált, hogy az alábbi megoldások téged is megihletnek! Hoztunk ötleteket időhiányban szenvedőknek, de azoknak is, akik órákon át képesek bíbelődni a növénykékkel…

Aprócska polcok Kép forrása: etsy.com, offcutstudio

Ha van egy megtöltésre váró, üres falrészed, akkor ne is keresgélj tovább!

Az egészen aprócska, egymásról eltérő távolságra elhelyezkedő polcok különlegesek és egyediek, ráadásul többfunkciósak is lehetnek. Bármilyen kisebb-nagyobb növényt elhelyezhetsz rajtuk, hiszen épp olyan jól mutatnak az aláomló páfrányok, futónövények, mint a pozsgások, vagy éppen a kaktuszok az egyforma, de legalábbis egymáshoz passzoló kaspókban.

A kisméretű polcokra persze más is kerülhet a növényeken felül, időnként megtörheted az összhangot másfajta, személyes díszekkel, esetleg képekkel, díszgyertyákkal.

Ez különösen akkor előnyös, ha a legfelső polcok nagyon magasan vannak, és nem akarsz minden héten létrára állni az öntözéshez.

Mini zen-kertek Kép forrása: digsdigs.com

A mini zen-kertek több megoldást is magukba foglalnak, ám ezek közül kétségtelenül a homokba rajzolt minták tűnnek a legegyszerűbbnek.

Érdemes olyan növény mellé választanod ezt a díszes lehetőséget, amit nem kell túl gyakran öntöznöd, esetleg beéri a permetezéssel is, hiszen a rajzolt motívumok könnyen eltűnhetnek a folyadék hatására.

A kaktuszok tehát tökéletesek a célra, és persze ezek a különleges üveg terráriumok is, amik egyértelműen fokozzák az egyedi látványt.

Az elkészítése pedig egyszerűbb, mint hinnéd: miután elültetted a növényt, borítsd be a felszínét apró szemű homokkal – bátran vásárolhatsz színezettet, így még jobban az adott helyiséghez igazíthatod.

Végül ízlésednek megfelelően rajzolj mintát a felszínére, és már el is készültél!