Üdítő tónusok a lakásban: Látványos és szívet melengető megoldások

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokan félnek a lakásban a színek használatától, főleg azokétól, amik feltűnőek és érdekesek. Utóbbiak közé egyértelműen a meleg tónusokat sorolhatjuk, ezekhez még ritkábban nyúlunk, mint a megszokott kékekhez, zöldekhez. Ideje ezen változtatni!

Citrom Kép forrása: decozilla.com

Kétségtelenül a sárga az egyik legfrissítőbb és üdítőbb szín, amivel a lakásodban dolgozhatsz. Úgy tarják, a sárga vidámságot, jó kedélyűséget és örömet tükröz – télen és nyáron egyaránt.

Ahhoz, hogy a végeredmény valóban pezsdítő legyen, ne pedig zavaróan vibráló és nyomasztó, a sárgát mindenképpen ötvöznöd kell más színekkel. A hagyományos fehérrel nem foghatsz mellé, de némi kékes árnyalat is sokat tud enyhíteni az összhatáson.

Ha pedig szolid formában próbálnád ki a sárgát az otthonodban, válassz inkább ilyen kiegészítőket! Néhány párna, takaró, vagy éppen szék ebből a különleges árnyalatból, és máris teljesen új hangulatot varázsoltál az otthonodba.

Narancs Kép forrása: vtwonen.nl

A narancs talán az egyik legmelegebb és legközkedveltebb szín a lakberendezésben; valószínűleg azért, mert tökéletes átmenetet képez a frissítő citrom és a forró piros között.

A narancsról jellemzően a mediterrán vidék juthat eszedbe, ezért jó ötlet mellette voksolnod, ha a hagyományos kék-fehér kombináció helyett valami másra vágysz.

Ugyanakkor nem árt, ha vigyázol ezzel a színnel, hiszen minél nagyobb felületen, minél erősebb változatát használod, annál inkább nyomasztó lehet a végeredmény. Viszont, ha csak egyetlen falon, vagy kellően halvány színben választod, úgy nagyon is üdítő látványra számíthatsz. Igazán különleges hatásra vágysz? Akkor próbáld ki a narancsot almazölddel!