Tündéri gyerekszobák néhány négyzetméteren – Ha kis helyen szeretnél csodát alkotni

Írta: ,

Azt mondják, a gyerek mindig jókor jön, bár felkészülve soha nem lehetsz rá. Ha a csöppség egy csöpp lakásba érkezik, akkor sem kell pánikba esni, hiszen egy egészen kicsi szobából is lehet olyan meseszép gyerek, amilyenben most is elképzeled, hogy ringatod majd a babádat.

1/6 Gardróbszobából kicsi kuckó

Ebben a családi otthonban a gardróbszobát alakították át, amikor váratlanul, de annál nagyobb örömükre újabb lakó érkezett.

A fehér falak és a fehér szőnyeg világosabbá, szellősebbé teszik a kis gyerekszobát, ami színes falakkal, mintás tapétával talán túl nyomasztó lenne, így viszont kuckós, barátságos, a zöld növények pedig gondoskodnak róla, hogy ne legyen rideg az összhatás.

2/6 Amikor a beépített szekrény új szerepet kap

Ebben az otthonban a beépített szekrényről mondtak le, hogy jusson hely a babaágynak.

A függönytől kedves, baldachinos ágy benyomását kelti a kicsi alvóhelye, a pelenkázó pedig egy kis komód tetejére került, amiben a baba ruhái is kényelmesen elférnek, míg a falra szerelt polcokon minden kéznél van, amire a gyerkőc ápolásához szükség lehet.

3/6 Csillagos égbolt

Minden négyzetcentimétert kihasználtak ebben a picike szobában, de így be is került minden fontos bútordarab, és még a játékoknak is jutott hely.

Ha tényleg ennyire zsúfolt a gyerekszoba, akkor persze érdemes okosan használni a színeket, nem túl harsány árnyalatokat választani, és azokból is legfeljebb eggyel vagy kettővel dolgozni, hogy rendezett legyen az összhatás.

Okos megoldás volt, hogy a falakra nem tettek különösebb dekorációt, hiszen ettől a szoba fullasztóvá válhatna, a mennyezeten viszont a csillagok őrködnek a csöppség fölött.

4/6 Tetőtéri zug

Ebben a kis, tetőtéri szobában tényleg szinte csak a babaágy fért el, mégis nagyon hívogató, barátságos hangulata van az egész szobának.

A természetes anyagok és a visszafogott színek nyugtató hatását a levélzöld feldobja, játékosabbá teszi, miközben nagyon jól illik a fa burkolatok árnyalatához.

Ha nem szereted a túl rózsaszín vagy túl kék szobákat, és inkább klasszikus megoldásra törekszel, érdemes ilyenben gondolkodni.

5/6 Néha egy sarkocska is elég

Az sem probléma, ha nincs külön szobátok, és egyelőre csak egy sarkot tudtok berendezni a hálóban az új jövevénynek.

A kör alakú babaágyak praktikusak, mert sokkal kevesebb helyet foglalnak, könnyebben mozgathatóak, egy színes tapétával pedig elválaszthatod a baba kuckóját a szoba többi részétől, így akkor is megalkothatod az álomzugot, ha egyelőre nem tudjátok megoldani, hogy a picinek külön szobája legyen – vagy egyszerűen csak úgy döntötök, hogy a kezdetekben jobb, ha a közeletekben alszik.

6/6 Színes kis tetőtéri

Ebben a tetőtéri kuckóban is okosan bántak a színekkel, így a végeredmény a kis méret ellenére is szellős, ugyanakkor játékos összhatású lett.

Ügyes megoldás volt, hogy a kis asztalkát a lámpával a holttérbe tették, a tapéta mintái pedig a textíliákon is visszaköszönnek, így a sok kis ábra sem kelt rendezetlen, tobzódó benyomást.