Tükör, kristályok és fény – Így gyógyíthat meg a feng shui

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A jó feng shui érdekében számtalan javító vagy erősítő eszköz létezik. Ha a csi kedvező erőteret hoz létre, jobban érezzük magunkat, és sikeresebben tudjuk a lehetőségeinket kihasználni. Érdemes tetszetős eszközt vagy dísztárgyat választani, hogy még kellemesebb atmoszférát tudj létrehozni a környezetedben és magadban. 

Tükör

A tükröt a feng shui aszpirinjának tartják. Térnövelő hatású, azonban óvatosan bánj vele. Ne válassz túl kicsit, akkora legyen, hogy kényelmesen lásd magad benne. A törött tükröt soha ne dobd ki!

Mozaik tükröt se használj, amiben darabokban látod magad, mert stresszt idézhet elő. A hálószobában ne olyan helyre tedd a tükröt, ahol az ágyból látod magad benne! A tested körüli aura rezgését a tükör felerősíti, ezért nyugtalanabbul alhatsz

Kristályok

Ha a szivárványkristályok mellett döntesz, olyanokat használj, amelyek geometriai formája egyetemes formákra emlékeztet. A legjobb a gömb.

A gyémánt tisztaságú kristálygömbök a prizmahatás következtében a fehér fényből elővarázsolják a benne lévő spektrum színeit, ennélfogva rejtett képességeket és tehetségeket hoznak felszínre. A Tűz (fény) és a Föld (kristály) elemek kombinációjának harmóniája jó érzést kelt az emberben.

A szivárványkristályok akkor a leghatékonyabbak, ha tiszták és karcolásmentes felületűek. Színük lehet áttetsző, kék, sárga, zöld vagy piros. A színesek a Tűzön és a Földön kívül plusz elemet is tartalmaznak (a kék a Víz elemet, a sárga a Földet, a zöld a Fát, a piros a Tüzet jelképezi). A kristály méretét a szoba nagysága határozza meg. Kis szobába kisebb, nagy szobába nagyobb való. A gömbök 2-7 cm nagyságúak. 

A természetes kristályok létrehozzák és raktározzák az energiát. Bármilyen méretűek lehetnek. Rendszeresen tisztítani kell őket, mert a rossz energiákat magukba szívják. 

Fény

A fény energiaforrás. A növények felfelé nőnek, hogy minél többet kapjanak belőle. Ha valamelyik életterületen mozgást szeretnél előidézni, fénnyel támogathatod. A rossz fények fejfájást, depressziót okozhatnak. A legjobb a természetes fény, de sok egyéb fajtája megfelel még ezen kívül.

Az izzó általános és helyi megvilágításra alkalmas. Emeli a csi energiát, hangulatát a lámpaernyő adja meg. A papír és az agyag lámpaernyő jin hatású, a fém alapanyagú jang atmoszférát kelt. Ha megnyugtató jin hangulatot szeretnél, akkor a növények mögé is tehetsz fényt. 

A spot lámpa egy kiválasztott helyre irányít fénynyalábot. Aktivizálja a csit. Megvilágíthatod vele a dolgozó helyedet, míg a szoba többi része természetes fényben marad. 

A halogén lámpa fényereje nagyon intenzív, és jól hat a csi áramlására. 

A felfelé világító lámpatest felfelé irányítja a csit. Alacsony belmagasságnál vagy ferde tetőnél ajánlatos alkalmazni, hogy a mennyezet magasabbnak tűnjön. 

A lefelé világító lámpatest stabilizálja az érzésvilágot. 

A színes világítás különleges hangulatot teremt. Ha életterület megerősítésére használod, vedd figyelembe a terület elemét is, hogy harmóniában legyen a világítás színének elemével. 

A gyertya a Tűz elemet képviseli. Meleg hangulatot teremt, maga köré gyűjti az embereket. A föld és a spirituális világ közti kapcsolatot jelképezi.

Nem minden fény alkalmas a harmonikus, egészséges légkör megteremtésére. Van egy, amelyben az emberek nem érzik jól magukat: ez a neonfény, mert a hidegség érzetét kelti. Az iskolák és a munkahelyek használják.  

(Cikkünkhöz felhasználtuk Szilvásy Judit: Váltsuk valóra álmainkat feng shuival! ‒ Személyiség-központú ötlettár a harmonikus környezet kialakítására c. könyvét.)

Galéria / Így alakíthatod át a szobádat a saját ízlésed szerint
Így alakíthatod át a szobádat a saját ízlésed szerint Megnézem
a galériát!