A tudósok szerint ennek az 5 dolognak kell lennie egy boldog otthonban

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

A környezetünk hatással van a kedvünkre, teljesítményünkre, de még a kreativitásunkra is. Nem véletlen, hogy komoly irodalma van annak, hogyan érdemes berendezni egy munkahelyet. A szakértők szerint azonban legalább ilyen fontos, hogy az otthonodat is boldog hellyé tedd, ehhez pedig az alábbiakra mindenképpen szükséged van.

Színek Kép forrása: unsplash

A színeknek minden kétséget kizáróan hatása van a hangulatunkra, ezt számos vizsgálat igazolta már.

A pozitív gondolkodást és a jó kedvet minden árnyalat közül leginkább a sárga segíti elő, de azért óva intenénk attól, hogy egy egész szobát erre az intenzív színre fess!

A túl erős színek túl nagy felületen ugyanis nyomasztó hatást is kelthetnek, ilyen környezetben lehetetlen pihenni, lazítani.

Inkább a kiegészítőkön, kisebb felületeken jelenítsd meg a vidám színeket, így tényleg azt a hatást érheted el, amelyiket szeretnéd.

Rend Kép forrása: unsplash

Lehet, hogy ez most rossz hír, de attól még így van: a rendetlenség egy bizonyos ponton túl a hangulatodra is ki fog hatni.

A rengeteg körülötted lévő tárgy tulajdonképpen ugyanolyan hatást gyakorol a testedre, mintha állandó zajban lennél: elvonja a figyelmedet, zavar a pihenésben, kikapcsolódásban.

Amikor az otthonod tárolófelületeit alakítod ki, érdemes több zárt polcot is betervezni, mert így az apróságokat, papírokat, egyéb kis vackokat elrejthetsz a szemed elől, és sokkal rendezettebb, szellősebb lehet az összhatás, ez pedig nyugodtabb otthont, pihentetőbb környezetet, frissebb energiákat jelent.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!