Tudod, mi az a kapszulagardrób? Így lehet neked is!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Veled is előfordult már, hogy órákat álltál otthon a szekrényed előtt, és hiába dőltek ki belőle a ruhák, úgy érezted, nincs mit felvenned? Ha most heves bólogatásba kezdtél, akkor itt az ideje, hogy te is kapszulagardróbra válts!

Mi is az a kapszulagardrób? Kép forrása: camillestyles.com

A kapszulagardrób tulajdonképpen olyan, mint a lakberendezésben a minimál stílus – mindennek megvan a helye, a miértje és minden okkal kerül oda, ahova.

A szekrényedre kivetítve ez azt jelenti, hogy csak és kizárólag olyan ruhákkal töltöd meg a fogasokat, amikben tökéletesen érzed magadat, amik passzolnak a stílusodhoz, az alakodhoz, az alapszíneidhez. 

Egy kapszulagardrób esetében tehát sokkal többet számít a minőség, mint a mennyiség: nem az a lényeg, hogy minden nap teljesen új összeállításban jelenj meg, hanem az, hogy meglévő darabokat igazán sokoldalúan használhasd fel.

Hova tartozol? Kép forrása: theeverygirl.com

Amint írtuk, először is azt kell meghatároznod, alkatilag hova sorolhatod magadat. Biztos te is unottan olvasod, mi áll jól a körte, vagy éppen az alma alkaton, de vajon alkalmazod is ezeket a fontos praktikákat?Ha nem, akkor itt az ideje, hogy ismét átböngészd az alapszabályokat, és nekiállj szelektálni! 

De mondunk még egy sokkal egyszerűbb ötletet a kapszulagardróbod első lépéseihez: pakolj ki mindent a szekrényedből, és csak azokat a ruhákat tedd vissza, amikről úgy érzed, imádod őket viselni!

Ha a szelektálás első része megvan, az említett alapszabályokat majd alkalmazhatod a vásárlás során. De ne feledd: próbálni, próbálni és próbálni!