4 trükk, amellyel luxus hatást csempészhetsz az otthonodba

Kovács Andrea
Írta: ,
4 trükk, amellyel luxus hatást csempészhetsz az otthonodba

Kép forrása: taylor-interiors.com

Luxus és pompa sajnos csak kevesek kiváltsága, de a luxus hangulatát nyugodtan elérhetjük, bármilyen aprócska lakásban is lakunk. Igen, a méret bizony sokat számít, hiszen a pompa, a luxus csak nagy terekben tudja megmutatni magát – ki hallott már 28 négyzetméteres palotáról? Ha viszont nagy a lakásod, akkor sokkal könnyebb dolgod van, de több figyelmet is igényel a luxus hatás kialakítása. Nézzünk pár megfontolandó ötletet.

A fényűzés a fénnyel kezdődik Kép forrása: bloglovin.com

Minden, ami sötét, máris kevésbé képes a csillogásra, a tisztaság érzetének keltésére. Ami luxus, az csillog, az ragyog, megmutatja magát. Ha luxus hatást szeretnél elérni, érdemes kiszemelni a legszebb vagy legmutatósabb tárgyat vagy részletet a szobában, és ráirányítani egy lámpa vagy csillár fényét. Kapja meg azt a figyelmet, amit megérdemel, emeld fókuszba a legszebb részleteket.

Érdemes jól megvilágítani a teret, így nagyobbnak és derűsebbnek hat. Ha egy intim sarkot vagy a hálószobát tervezel, ott is fontos a funkcionalitás: a sejtelmes fény kevés, ha mondjuk a zoknidat keresed az ágy alatt – egyszóval érdemes többféle fényforrással tervezni.

A fény pedig nemcsak fehér vagy sárga lehet! Használd a színeket a lámpáknál is, illeszd be a lakásod színvilágába a fények színeit. Sokféle színes led kapható már, amelyeknek minimális az energiaigénye, használd őket bátran.

Titkos fegyver Kép forrása: belathee.com

Végül vedd elő azt a titkos fegyvert is, amelyre a legkevesebben gondolnának, mégis, a legnagyobb hatást kelti. Ráadásul úgy kelti ezt a nagy hatást, hogy sokszor nem is tudatosodik bennünk, hogy miért lesz vonzó egy hely, luxus-érzetű egy szoba, csak egyszerűen azt érezzük, maradnánk még, jó ott lenni, megpihen a lelkünk...

Tudod miről van szó? Dörzsölt ingatlanosok már rájöttek, hogy mennyit számít például egy lakásvásárlásnál. Ez pedig: az illat!

Amivel luxus-hatást érhetsz el, az az otthonod tiszta, különleges illata, ami csak a te lakásodra jellemző. Nem tolakodó, pont annyira van csak jelen, hogy érzékeld, de annyira már nem, hogy meghatározd. Nem fülledt parfümös budoár-illat, nem is a nagymosás öblítő-szaga.

Hanem egy elegáns nő izgalmas, tiszta, mégis különleges vagy egzotikus illata. Találd meg a hozzád illő térillatosítót, vagy használd kedvenc parfümöd hozzá.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv