Feltűnő levelek és virágok tarolnak a lakberendezésben - Trópusi mintákkal díszített otthonok

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Feltűnő levelek és virágok tarolnak a lakberendezésben - Trópusi mintákkal díszített otthonok

Sokunk örömére a trópusi minták tarolnak a divatban: rengeteg ruhadarabon ott virítanak, és a kiegészítőkön is feltűntek. Mivel a legtöbbünk figyelmét megragadták, várható volt, hogy a lakberendezésben is komoly szerep jut majd a hangsúlyos levél- és virágmotívumoknak, valamint a trópusi állatos díszeknek is.

Trópusi mintás kiegészítők

Amikor megterveztük az otthonunkat, fontos tartottuk, hogy a modern, minimalista vonalra támaszkodjunk. Ezt több okból is előnyben részesítettük: először is ezzel tudtunk a legkönnyebben azonosulni, ez állt közel a szívünkhöz. Másodszor szerettük volna, ha a helyiségeket könnyű rendben és tisztán tartani még egy kisgyermek mellett is. Harmadszor pedig ismertük magunkat annyira, hogy viszonylag könnyen és gyorsan ráununk egy-egy stílusra, tehát fontos volt, hogy fel tudjuk frissíteni az otthonunkat – kedvező áron és könnyedén.

 
 

Nos, tökéletes példa erre a trópusi őrület, ami minket is elragadott. A nappalinkban egyelőre csak képeket szereztünk be, de a teraszunk most készült el, és ott szabadjára engedtük a fantáziánkat.

Párnahuzatokat, takarókat, lampionokat, égősorokat és trópusi virágokat használtunk a berendezés során, így most egy komplett oázis van a bejáratunk előtt.

Természetesen neked sem kell nyomban tapéta után nyúlnod, vagy egy méregdrága pálmalevélmintás szőnyeget beszerezned ahhoz, hogy kövesd ezt a stílust. Már néhány kiegészítő is hihetetlenül sokat tud dobni a környezeteden sőt, az ilyen élénk minták esetében talán szerencsésebb is, ha nem esel túlzásokba.

Ha nagyban gondolkozol

Minden évnek, évtizednek megvan a maga irányzata, és az biztos, hogy a trópusi minták az elkövetkezendő szezonokban meghatározóak lesznek. Ha most újítod fel az otthonodat, és te is odáig vagy ezért a stílusért, akkor egész nyugodtan beépítheted a felújítási tervedbe ezeket az izgalmas mintákat. Bár a levélminták egyértelműen mindent visznek, nem csupán ebben az irányban gondolkozhatsz.

 
 

A trópusi mintákhoz tartoznak a flamingók, ananászok, a színes halak, de még a feltűnő, élénk és vibráló színek is – ezekből sem túl nehéz komplett szetteket beszerezni a lakberendezési boltokban.

Már akkor is egzotikus hangulatot áraszthat egy-egy helyiség, ha sok pinket, citromsárgát, zöldet és kéket használsz, valamint fonott kiegészítőket, amik ugyancsak divatosak. Ha ezek mellé még néhány szobapáfránynak, pálmának is helyet szoríthatsz, hamisítatlan trópusi hangulatra tehetsz szert az otthonodban.

Stílusos kaktuszok

A pálmalevelek és trópusi virágok mellett még egy izgalmas növény bukkant fel a trendekben, mégpedig a kaktusz. Természetes körülmények között, a szabadban csak egy-két kaktusz él meg nálunk, de a lakásban többségük kifejezetten jól érzi magát, és gyakran még csodálatos virágokkal is megajándékoznak minket.

 
Az élőnövények tehát feltétlenül jó választásnak bizonyulnak, ha követnéd ezt az irányvonalat, de természetesen bármilyen más úton-módon becsempészheted a kaktuszokat az otthonodba. Most igazán nem nehéz kaktuszmintás függönyöket, párnákat beszerezned, de sok otthoni dekoráció is épít a kaktuszok különleges formájára.
Alternatívaként támaszkodhatsz a kaktuszokra sokszor hasonlító pozsgásakra is, amik kevésbé szúrós választásnak bizonyulnak, és hasonlóan trendinek számítanak – minden formában és mennyiségben.
 

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció