Trópusi hangulat inspirálta helyiségek a lakásodban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Igaz, a trópusi időjárás eléggé távol áll országunk éghajlatától, mégsem lehetetlen, hogy az őserdő-hangulatot akár minden nap élvezd! Most ugyanis mutatunk pár klassz tippet, amivel nem csak az egzotikus nyaralások során zsebelheted be ezt a különleges látványt, hanem az otthonodba is becsempészheted!

Fonott bútorok és pálmalevél minták Kép forrása: hgtv.com

Ha a trópusokat és az esőerdőt magad elé képzeled, akkor a hatalmas pálmafák és a méretes levelek biztosan eszedbe jutnak.

Nos, ezek a kiegészítők nem hiányozhatnak egy a trópusok inspirálta lakásból sem!

Teljesen mindegy, melyik helyiséget alakítanád át, a sötét fapadlóval, a fonott bútorokkal, plusz az élénk színű, de egzotikus mintákkal garantáltan nem foghatsz mellé. (Nyilván sokat dob a látványon, ha az ablakon kitekintve is dzsungelszerű látvány fogad, de ez azért nem alapfeltétel.)

Légy bátor, és nyugodtan használj egymástól eltérő tónusokat, hiszen ha az alapot a semleges barna és fehér adja, akkor minden mennyiségben jöhetnek az élénk színek – ezek könnyen emlékeztethetnek az őserdei madarakra, papagájokra is.

Hideg, de természetes anyagok Kép forrása: viralstuffs.com

Már az előbbi étkezőnél is megjelentek a természetes anyagok, de ennél az előtérnél még nagyobb hangsúlyt kaptak.

A sötétbarna alapvető, s ehhez társul a természetességet tovább fokozó kőberakás.

A monotonitást a méretes, hófehér kaspók törik meg, a trópusi látványért pedig a hatalmas yuccák felelnek.

Persze nem árt óvatosan bánni ezekkel a csodás, természetes anyagokkal, hiszen a túl sötét és hideg felületek könnyen borongóssá válhatnak.

Az ehhez hasonló dekorációval tehát csak kellően világos helyiségben érdemes kísérletezned, vagy ha ez nem áll rendelkezésedre, bevetheted a képen látható cselt is! Ennél a helyiségnél ugyanis a tulajok spotokat szereltek a padlóra, ami nem csak az extra fényt biztosítja, de szuper árnyjátékot is vetít a falra. Ugye, milyen ötletes?