Toszkána ihlette falszínek, amik élettelivé varázsolják a teret

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Jártál már Olaszországban, és állandóan visszahúz a szíved? Vagy még nem volt lehetőséged elutazni, de szeretnéd minél többször átélni az ottani hangulatot? Akkor ideje, hogy ezekkel a Toszkána ihlette falszínekkel te is feldobd az otthonodat!

Olíva-zöld Kép forrása: culturesouthwest.org.uk

Ha Toszkána, akkor egyértelműen olívabogyó! Az olajfának termesztése jellemző az egész mediterrán vidékre, és ez a népszerű alapanyag az egész világot meghódította.

Nyugtató, kellemes színét pedig az otthonodba is könnyedén becsempészheted. Az olívának több árnyalata ismert és népszerű, a világosabb, élénkebb változattól egészen a sötétebb, szürkésebb tónusokig.

Utóbbiak természetesen azokba a helyiségekbe illenek igazán, amikbe sok természetes fény érkezik, és a berendezés is inkább világosabb.

A halványabb olíva-zöldek már több lehetőséget megengednek, hozzájuk könnyebben társíthatsz akár sötétebb alaptónusú bútorokat, kiegészítőket és berendezési tárgyakat.

Amaretto barna Kép forrása: hu.pinterest.com

Az olajbogyó kevésbé, a mandula annál inkább megterem hazánk melegebb vidékein. A belőle készült, ismert likőr azonban már egyértelműen Olaszország nevéhez köthető.

Az amaretto népszerű alapanyaga a különféle koktéloknak és süteményeknek, feltűnő színe pedig a lakberendezés szerves részét képezheti.

Nem sokan gondolnak erre a különleges árnyalatra, amikor az otthonukat tervezik, pedig az amaretto élénk, feltűnő, mégis kellemesen meleg és hívogató.

Remekül kombinálható a barna, bézs összes árnyalatával, így a megszokott, hagyományos lakberendezési tárgyakhoz is garantáltan passzol.