Toszkán stílus otthonodban

bien.hu
Írta: ,
Toszkán stílus otthonodban
A toszkán dekoráció és részletei Olaszországból, Toszkánia területének jegyeiből ihletődött.

A színek gazdagsága jellemzi, melyek a föld árnyalatait és a természet sötétebb tónusait kedvelik.

Manapság egyre keresettebb a toszkáni villák és parasztházak régies stílusa.

Strukturált falak, köves padlózat és tetőcserép az eredeti olasz tradíció valódiságát tükrözik. Íme néhány ötlet, ha toszkáni hatású változtatásokat szeretnél otthonodba.


Falak:


Az eredeti, hagyományos toszkán házak falai mészkőből és homokkőből készültek. Hogy hasonló hatást érj el, használj gipszet és műmárványt. A falaknak réginek, az idő által koptatottnak kell tűnniük.

Padló:

Márvány, kő és vidékies cserép anyagok jellemzőek a toszkán házak belső világára. A padlózat is elhasználtnak, azonban tartósnak és szépnek hat. Ezt próbáld elérni. Használj terrakottát vagy macskakövet az udvaron és a folyosókon és bátran invitáld be vendégeidet. A toszkán padló olyannak látszik, amelyik évek múltán is fennmarad a többi generáció számára.

Színek:

Használj a természet ihlette színeket: sötét narancssárga, aranysárga, barna. Hallottál már a toszkán vörösről? Ez a rozsdás szín a vörös és a barna, valamint az olívazöld színek keveréke. Válassz ilyen árnyalatú bútorokat, festményeket, függönyöket és ágyneműt.

Konyha:

Használj nyitott polcokat és mediterrán jellegű tartókat a konyhai kellékek számára. A toszkán tradíció szerint a család a konyhában gyűlt össze és főzött kiadós ebédeket az egész család részére. A helyiség közepére próbálj meg elhelyezni egy hatalmas fából készült asztalt és egészítsd ki természetes anyagokból készült kellékekkel.

Fürdőszoba:

Vasrudak, ólom tartozékok és faldíszek adják meg a vidékies hangulat részleteit. Használj hatalmas, vas- vagy fakeretes tükröket, hogy megőrizd ezt a témát egész otthonodban. Mély fürdőkádak és természetes kő és cserép tusolófülkék valódi olasz kényeztetést nyújtanak.

Bútorok:

A toszkán dekorációk közkedvelt elemei a sablon segítségével, illetve kézzel festett motívumok. Levelek, szőlő és egyéb effektusok festése még a legegyszerűbb, legunalmasabb bútort is életre keltheti. Ha szívesen átalakítanád a megunt bútorokat, akár magad is nekiláthatsz, hiszen számos kellék kapható hozzá a hobbi és kézműves üzletekben. Használj olaszos sablonokat a fabútorokon és a toszkán hangulat azonnal beköltözik otthonodba.

A toszkán díszítés relaxáló hatású és felidézi a régi olasz stílust és hagyományokat. Az otthonod is hasonló hangulatot kaphat ezekkel az egyszerű részletekkel.


Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?