Összebújós, érzéki? Kényelmes, tágas? Varázsold tökéletessé a hálószobád!

Írta: ,

Mutatunk néhány tippet, hogy mi mindenre érdemes figyelned, ha tökéletes hálószobát szeretnél. Ha pedig már most azonnal nekilátnál a ráncfelvarrásnak, festésnek, felújításnak, akkor nem is érdemes tovább várnod, hiszen mutatunk egy lehetőséget, amellyel most több tízezret is spórolhatsz! (x)

A jó alvás egyik titka, hogy a szobánk minden pontja azt közvetítse: eljött a nyugalom, a pihenés ideje. De melyek a hálószoba kialakításának legfőbb szempontjai? Lakberendező szakértőnk mutat néhány tippet, amit semmiképp ne hagyj figyelmen kívül, ha hálószoba kialakításban/átalakításban gondolkodsz, vagy esetleg épp most jött meg a kedved egy kis változtatáshoz!

1. Figyelj a színekre!

Régi vágyunk, hogy a hely, ahol az éjszakát töltjük, nyugalmat és biztonságot árasszon. Ennek érdekében inkább a természetközeli, ellazulást segítő színeket válaszd falfestéshez, ugyanis ezek köztudottan segítik lecsendesíteni az elmét egy pörgős nap után. Kerüld a vibráló, élénk tónusokat a dekoráció kiválasztása során is! A zöld, a barna, és ezek különböző árnyalatai tökéletes megoldást jelentenek. Sokan választják manapság a bézs színt, hiszen ugyanúgy illik mindenféle bútorzathoz, mint a fehér, ám sokkal kevésbé rideg, és a megfelelő kiegészítőkkel nyugodt, távol-keleti hangulatot varázsolhat a helyiségbe.

Amennyiben szeretnél érzékiséget vinni a helyiség hangulatába, ne felejtsd el a bordót. Sokan félnek, hogy ettől az árnyalattól túl sötétnek, barátságtalannak fog hatni a szoba. Ha te is így vagy vele, akkor érdemes például csak az ágy mögötti falat erre a színre festetni, így biztosan nem kell tartanod attól, hogy komorrá válik a háló. Ha pedig igazán trendi szeretnél lenni, akkor válaszd az ultraviolát, ami az idei év hivatalos divatszíne. Pont annyira harsány, amennyire kell, így nem lesz zavaró pihenés közben. Ideális választás, ha szereted az extravagáns, de ízléses dolgokat!

2. Válaszd ki a neked megfelelő helyiséget!

Ha szereted az összebújós kuckókat, akkor dönthetsz kisebb helyiségek mellett is, de azért arra figyelj, hogy legyen tér az ágy mellett, ne érezd magad beszorítva. Ha viszont az alváshoz is nagy helyre van szükséged, és van rá lehetőséged, alakíts ki éjjeli lakhelynek egy tágasabb szobát. Nem fogod megbánni, hiszen idővel úgyis csak egyre több és több tárgyat gyűjtünk magunk köré, így praktikus lehet, ha a hálóhoz egy kis gardróbot is hozzá tudsz toldani.

3. Használd ki minél jobban a teret!

A hálónkat általában nemcsak alvásra, hanem a ruháink tárolására is használjuk. Bármekkora is a hálószobád, jó megoldás lehet, ha erre a célra gardróbot használsz: elegáns, helytakarékos, praktikus. Szerencsére ma már sok olyan beépíthető megoldás van, ami nemcsak a helykihasználásban tökéletes, hanem jól illeszkedik a szoba stílusához és a ruhák rendszerezésében is segít. A bútorok, tárgyak elrendezésében pedig érdemes a feng shui már sokaknak bevált a régi tudásához fordulni: tedd az ágyad biztonságos helyre, lehetőleg ne ablak alá, vagy attól védetten helyezd el. Jó, ha az ágyból rálátsz az ajtóra, de a fejed ne az ajtó irányában legyen. Fontos a tér: hagyj megfelelő – lehetőség szerint legalább egy méteres folyosót a közlekedésre!

Kedvet kaptál egy új hálószobához? Itt egy nagyszerű lehetőség, amelynek segítségével a nagyobb átalakításokra már idén ősszel előteremtheted a pénzt: a piacvezető lakástakarék, a Fundamenta Megvalósító Extra Lakáshitelének része egy lakásszámla, így felhasználhatod a megtakarításra járó évi 72 ezer forintos állami támogatást is. Ezzel a konstrukcióval nem kell aggódnod az elszálló kamatok és törlesztőrészletek miatt, ráadásul most a hitelfolyósítási díjat is elengedik, így több tízezer forintot is spórolhatsz!