Egy trükköt kell tudnod a tökéletes falszín kiválasztásához

Nagy Ágota
Írta: ,
Egy trükköt kell tudnod a tökéletes falszín kiválasztásához

A megfelelő szín kiválasztása, a színek jelentése és 7 igazán klassz falszín, amellyel felfrissítheted otthonodat.

A szinek jelentése

Mi előtt kiválasztanád a tökéletes színt, tudnod kell, mely szín milyen jelentéssel bír, illetve milyen hatással van rád.

A zöld - ideális háttér a lakberendezésben, mert behozza a természet üdeségét. Nyugalmat, frissességet áraszt, természetes egyensúlyt képvisel a hideg és meleg közt (kék és sárga). A kormányi intézményekre oly jellegzetes epezöld már nem tartozik a kedvenc színek közé.

A sárga - Optimizmust, megvilágosodást és boldogságot kelt. A pozitív jövő igéretét hordozza. Élénkít, értelmileg stimulál, aktiválja a memóriát, ösztönzi a kommunikációt.

A narancssárga - Ez a szín osztja meg leginkább az ízléseket: lehet nagyon szeretni vagy utálni. Meleget és energiát sugároz, tevékenység serkentő hatása van, étvágynövelő és ösztönzi a szocializálódást.

A piros - A legszemélyesebb szín, az energiával hozható kapcsolatba. Figyelemfelkeltő hatása van, növeli a lelkesedést, serkenti a tevékenységet, megvéd a félelemtől és a szorongástól.

A szinek jelentése - 2

A lila - Az egyensúlyt jelenti a nyugodt kék és a stimuláló vörös között. Ez a kettősség okozhat nyugtalanságot, misztikus érzést és különc viselkedést tükröz.

A serdülő lányok kedvenc színe. Hatása: felemelő, megnyugtató, kreativitás ösztönző.

A barna - Stabilitást, megbízhtóságot jelez. Ez a földünk színe, a természetesség, értelem érzetét kelti bennünk.

A fehér - A tisztaság és semlegesség színe. Orvosok, menyasszonyok öltöznek ilyen színbe, a béke és a boldog haza színe. Lehetővé teszi a friss kezdetet, tiszta gondolatokat idéz, a rendetlenség és az akadályok feloszlatására ösztönöz, a mentális tisztasághoz segít hozzá.

A szürke - Időtlen, praktikus és szilárd. Az emberek ritkán nevezik kedvenc színüknek a szürkét, mert a veszteség és a depresszió érzetével társul.

A fekete - Erős érzelmeket vált ki, túl sok belőle riasztó. Klasszikus tónusa a ruháknak, mert viselőjét vékonyabbnak és kifinomultabbnak mutatja. Nyugodt ürességet, titokzatos érzést és potenciális lehetőséget sugall. Falszínnek csak apró mintákban használjuk.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?