To do list az első saját lakásod berendezéséhez

Írta: ,

Amikor saját lakásba költözöl, az izgalmas és ijesztő is egyben. Ez teljesen természetes, hiszen mostantól mindennel neked kell foglalkoznod, jobban be kell osztanod a költségeket és persze tökéletes otthont szeretnél teremteni, amihez sok-sok idő, energia és persze pénz kell. Lássuk, hogyan csináld!

Tervezz, tervezz, tervezz Kép forrása: theschoolofstyling.com

1/6 Tervezz, tervezz, tervezz

Amikor fontos mérföldkövekhez érkezik az életed, akkor mindig megéri előre tervezni, hogy nehogy később fogd a fejed, hogy mit kellett volna másképp csinálnod.

Amikor egy új lakásba költözöl, ezer dologra kell figyelned, amik közül a legtöbb bizony költséggel is jár.

Okosan teszed, ha összeírsz mindent, ami ahhoz kell, hogy be tudj költözni, majd ezekhez a tételekhez rendelj költségeket és állítsd őket prioritási sorrendbe!

Kérdezz körbe Kép forrása: camillestyles.com

2/6 Kérdezz körbe

Ha a listádon az átalakítási költségeken kívül számos bútordarab, dekorációs elem és kiegészítő is szerepel, és a szűkös budget miatt nem tudsz mindent egyszerre beszerezni, akkor érdemes körbekérdezni a rokonok és barátok körében, hátha akad valami, amit kölcsönkérhetsz vagy használhatsz egy darabig.

Lehet, hogy nem a tökéletes kanapé vagy a legkényelmesebb ágy lesz az, amit sikerül megszerezned, de addig is, amíg összegyűjtöd a pénzt vagy megtalálod az igazit, addig jobb, mint a semmi!

Légy türelmes Kép forrása: theivorylane.com

3/6 Légy türelmes

Egy új lakás izgalmas, ami számos új ingerrel jár, természetes, hogy lelkes vagy és mindent szeretnél mielőbb a helyén látni. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindent azonnal el kell intézned, hiszen ha már benne laksz a lakásban, sokkal jobban átlátod, hogy mi az, amire valójában szükséged van és mi az, ami nélkül tökéletesen tudsz élni.

Ha például nagyon szeretnél egy olvasósarkot, akkor légy türelmes, keresd az akciókat vagy böngéssz jobb ajánlatokért a neten, biztosan nem a legelső lesz a legjobb, amivel szembe találkozol.

Szabj magadnak korlátokat Kép forrása: mlovesm.com

4/6 Szabj magadnak korlátokat

Egy költözés mindig fárasztó, általában vagy időd és energiád vagy elég pénzed nincs ahhoz, hogy úgy intézd a dolgokat, ahogyan az elején megálmodtad. Ezért fontos, hogy minden szempontból határokat szabj magadnak, hiszen csak így tudsz ésszerűen dönteni.

Ha beszabadulsz a kedvenc lakberendezési boltodba a hónap elején, akkor próbáld meg visszafogni magad és ha kinézel valamit, akkor inkább hónap végén vedd meg, amikor tudod, hogy már biztosan belefér. Az idővel is bánj okosan, hiszen ha munka után egész éjszaka csak rendezkedsz, akkor hamar kimerülsz majd!

Újratervezés Kép forrása: atmedia.imgix.net

5/6 Újratervezés

Ahogy az elején is javasoltuk, tervezz, készíts listát, költségkalkulációt és légy ésszerű.

Ez nem azt jelenti persze, hogy sosem térhetsz el az eredeti terveidtől, sőt, a legjobb, ha egy kis idő múlva két lépést hátralépsz és messzebbről tekinted a dolgot.

Merj újítani, merd áthúzni a sorokat és elölről kezdeni és kérj tanácsot azoktól, akikben megbízol és akiknek adsz a véleményére.

Légy kreatív Kép forrása: homepolish.com

6/6 Légy kreatív

A legfontosabbat hagytuk a legvégére, ez akár az első pont is lehetne, hiszen ha valamihez kreatívan állsz hozzá, akkor már félig nyert ügyed van.

Ha úgy érzed, hogy csak a legszükségesebbeket tudtad megvenni az új lakásodba, ami miatt a kiegészítők és az egyéb cukiságok háttérbe szorultak, azért ne add fel, hogy otthont varázsolj a lakásból, hiszen pont ezek az apróságok azok, amik számítanak.

Képek helyett dekorálj fotókkal, készíts saját kezűleg dekorációt, használd ügyesen a fényeket és legfőképp, élvezd, amid van.