5+1 tipp, amivel a kis lakásod sokkal tágasabbá válhat

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 tipp, amivel a kis lakásod sokkal tágasabbá válhat

Álmaink lakása nagy szobákkal, tökéletes nappalival és olyan fürdőszobával rendelkezik, amiből legszívesebben ki sem jönnénk. Azonban a valóság nem mindig felel meg az elképzeléseknek, így a legtöbben jóval kisebb otthonban élünk, mint azt korábban terveztük. Ám a kis méretű szobákat is lehet úgy dekorálni, hogy tágas hatást keltsenek! Csak az alábbi tippeket kell megfogadnod, és máris nagyobbnak fogod érezni az otthonodat.

Amikor az ablakokhoz függönyt vásárolsz, figyelj oda arra, hogy olyan színt válassz, ami nagyjából megegyezik a szoba falával is (ez pedig lehetőleg világosabb, bézses árnyalat legyen).

Ez nem csupán stílusossá teszi a helyiséget, hiszen az, hogy egyetlen színvilághoz ragaszkodsz, sokkal tágasabbá varázsolja a kis méretű szobádat is.

Azonban napközben próbáld meg minél gyakrabban elhúzva hagyni a függönyt, mivel a természetes fény ugyancsak optikailag növeli a teret.

A kis szobákban nem mindegy, mit tárolsz, hiszen ha túl sok bútor és kiegészítő kap helyet bennük, sokkal kisebbnek fogod érezni a teret.

Ezért javasolják a lakberendezők, hogy olyan bútorokat válassz, amelyek egyszerre több funkciót töltenek be.

Ilyen például az ottomán is, ami egy török eredetű bútor. Előnye, hogy egyszerre használhatod puffként, lábtartóként, sőt, akár még asztalként is, attól függően, hogy milyen darabot választasz.

És a jó hír, hogy ma már olyan nagy a választék, hogy biztosan találsz megfelelő stílusú ottomán puffot a lakásodba!