Tetőtéri gyerekszobák kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

Írta: ,

Bővül a család, nagy az öröm, de lehet, hogy valamelyik apró lakónak már csak a tetőtérben jut hely. Még szerencse, hogy egy kis leleménnyel itt is szuper élettereket lehet berendezni!

Otthonos kuckó Kép forrása: archdaily.com

1/10 Otthonos kuckó

Van, amikor a tetőtér alacsony, de egyes épülettípusoknál pont hogy magas, barátságtalan, nehezen hasznosítható térről van szó.

Ezek a kis, farostlemezekből kivágott kuckók az ágyak körül otthonosabb érzést keltenek.

Okos megoldások Kép forrása: fabmama.nl

2/10 Okos megoldások

A nehezen használható tér egy kényelmes ágyat rejt, ami takarásban maradva hagyja, hogy a tér nagyobbnak tűnjön, a polcok pedig extra tárolófelületet biztosítanak.

Romantikus fészek Kép forrása: buzzfeed.com

3/10 Romantikus fészek

Nem csak a legkisebbek érezhetik jól magukat a tetőtérben: egy ilyen romantikus kuckó akár egy kamaszlány álomszobája is lehet.

Éppen befér Kép forrása: inspirerend-wonen.be

4/10 Éppen befér

A tökéletes magasságig emelt ágy nem csak területet szabadít fel a padlón, de sokkal izgalmasabb is felmászni rá, mintha csak egyszerűen a földön kapott volna helyet.

5/10 Tökéletes hely a tanulásra

A tetőtéri ablakok alatt jól megvilágított tanulósarkot lehet kialakítani, de persze az árnyékolásról is gondoskodni kell a melegebb napokon.

Kis hely, sok fekhely Kép forrása: apieceoftoastblog.com

6/10 Kis hely, sok fekhely

Ezzel az okos megoldással kiskamasz lánykádnak saját francia ágya lehet, de a fölé helyezett vendégágyon a barátnő is kap helyet az ottalvós bulik alkalmával.

Vidám színek Kép forrása: houzz.com

7/10 Vidám színek

A tetőtér néha kissé nyomasztó hatást kelthet, de ezt vidám színekkel, vagy egy mintás tapétával ellensúlyozhatod.

Arra azért figyelj, hogy ne történjen egyszerre túl sok minden, és a mennyezet fehér maradjon, különösen, ha alacsony a szoba.

Natúr hatás Kép forrása: domino.com

8/10 Natúr hatás

A fehér színek és a természetes anyagok szellősebbnek mutatják teret.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy bár a tetőtérben mindig jó ötlet a méretre gyártott bútor, egy kis átalakítással az olcsóbb, előre legyártott bútorokat is ide passzolóvá tehetitek.

Fehérben is működik Kép forrása: style-files.com

9/10 Fehérben is működik

Nem kell mindig sok színben gondolkodni, a tetőtérnek önmagában is lehet egy izgalmas „padláshangulata”, amit visszafogott színekkel és néhány izgalmas berendezési tárggyal igazi mesevilággá alakíthatsz.

Tökéletes helykihasználás Kép forrása: instagram.com

10/10 Tökéletes helykihasználás

Egy ilyen emeletes ággyal a testvéreknek akár egy közös játszótere is lehet a felső részen, lent pedig mindenkinek megvan a maga privát kis zuga, amit alváshoz használhat.