4 apróság, amire nem gondolsz, mikor konyhát tervezel, pedig mindent elronthat

Zabolai Margit
Írta: ,
4 apróság, amire nem gondolsz, mikor konyhát tervezel, pedig mindent elronthat

Kép forrása: Ikea

Konyhát tervezni megvalósult álom. De néha a rémálom fajtából való. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy neked kicsit könnyebb dolgod legyen, mint nekem volt, amikor hozzákezdtem, és azt gondoltam, teljesen felkészült vagyok, mert három és fél órát töltöttem azzal, hogy eldöntsem, réz vagy ezüst színű fogantyúkat akarok-e majd.

Milyen magasan legyen a szagelszívó Kép forrása: centsationalgirl.com

Megvásároltam a komplett felső szekrénysort, aminek nyilvánvalóan szépen, egy vonalban volt az alja. Majd a helyére próbáltam a szagelszívót a főzőlap fölött, és rájöttem, hogy ahányszor akarok belenézni egy fazékba, annyiszor fogom beleverni a fejemet.

Úgyhogy ide bizony kisebb méretű szekrény kellett, hogy az elszívó magasabbra kerülhessen. Mindez persze alkat kérdése is, egy alacsonyabb felhasználónak nincsenek ilyen gondjai, de amikor saját magadnak tervezel konyhát, olyan helyre tedd a dolgokat, ahol kézre esnek. Néhány centi is sokat számíthat.

A fehér csempe nem mindenhol fehér csempe Kép forrása: picslovin.com

A kék meg nem mindenhol ugyanolyan kék, és a zöldnek is egészen sokféle árnyalata lehet.

Különösen a falra kerülő burkolat esetében fontos, hogy észben tartsd, hogy a felső konyhaszekrény árnyékot fog vetni rá, és ez megváltoztathatja a színt – pláne, ha a konyhád egyébként is kicsit sötétebb.

Tartsd ezt szem előtt, amikor kiválasztod a megfelelő árnyalatú álomburkolatot!