Csodaszép és ötletes térelválasztók aprócska lakásokba

Írta: ,

A térelválasztók nem feltétlenül szükséges rosszak: fontosak és hasznosak akkor, ha komolyabb beruházás vagy térszűkítés nélkül szeretnél egy nagyobb helyiséget kettéválasztani. De hogyan teheted meg mindezt ötletesen?

Fával burkolva Kép forrása: anordinarywoman.net

Ennél a térelválasztónál máris láthatod, hogyan lehet a praktikumot a látvánnyal tökéletesen ötvözni.

A kellően világos és méretes nappaliból le kellett választani egy külön részt az előszobának, ahol ráadásul néhány fogasra, tárolóra és kényelmes ülőkére is szükség volt.

A célra kiválóan megfelel ez az L-alakú, fával burkolt térelválasztó, ami kifejezetten ízléses és különleges.

Természetesen a nem éppen mindennapi burkolat nélkül is ötletes lenne ez a megoldás: mindkét oldalról meg lehet kerülni, így egyáltalán nem kelt bezártság érzetet, viszont extra, beépíthető falfelületet nem csak a bejárat, hanem a nappali felől is biztosít.

Egyszerűen függönnyel Kép forrása: homedit.com

A függönnyel történő térelválasztás az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás, ráadásul még a legtöbb albérletben is bevethető.

Nincs hozzá másra szükséged, mint egy hagyományos, mennyezetre rögzíthető karnisra vagy függönysínre.

Ezután már csak tőled függ, hogy teljesen végigvezeted-e a függönyt a plafonon, vagy hagysz egy kis részt a „bejáratnak”, és így inkább nyitottabb hatást kölcsönzöl a helyiségnek.

Választhatsz olyan függönyt, amin egyáltalán nem látni át, így intimebb lehet a leválasztott rész, viszont a látvány kevésbé szellős.

Az mindenesetre biztos, hogy ez a térelválasztás tökéletes, ha ízléses, de olcsó és könnyen kezelhető megoldásra vágysz.