Tényleg ilyen sokat számítanak a párnák? Nézd meg, hogyan dekorálhatsz a segítségükkel!

Írta: ,

A különféle textíliák – élükön a párnákkal – óriásit számítanak a lakberendezésben, hiszen teljesen meg tudják változtatni az adott helyiség hangulatát. Tehát sem komolyabb átalakításra, sem festésre nem kell időt szánnod, ha újjávarázsolnád az otthonodat. Lássuk a párnás inspirációkat!

Így lesz barátságos a terasz Kép forrása: bhg.com

1/5 Így lesz barátságos a terasz

Az egyik legjobb dolog a teraszon ücsörögni: nyáron egy jó adag jegeskávéval, a hideg hónapokban pedig plédbe csavarva, forró teával.

Nos, ez a terasz sem éppen unalmas és lehangoló, rengeteget dob a látványon a sok-sok párna. Ezeket a kiegészítőket egyértelműen egymással harmonizálva választották ki a tulajdonosok, márpedig az összhang a legfontosabb szempont, ha te is feldobnád az otthonodat.

Ahogy ennél a példánál láthatod, az összes dekor elemben van némi piros; így a színes párnák máris megfelelő kontextusba kerültek, úgy néznek ki, mintha mindig is oda tartoztak volna. Természetesen ez minden egyes színre igaz, és az alapelvet messze nem csak a teraszon alkalmazhatod – ha a párnák színvilágban passzolnak a helyiséghez, akkor borítékolhatod a sikert.

Modern dekorhoz is jöhetnek Kép forrása: bloglovin.com

2/5 Modern dekorhoz is jöhetnek

Az előbbi párnás megoldást mondhatjuk klasszikusnak, hiszen ha a színek és a formák harmonizálnak, akkor a végeredmény mindig egyszerű és letisztult lesz. De mit tehetsz, ha te nem erre vágysz?

Ebben az esetben inspiráló lehet számodra az itt látott lehetőség, ami kicsit bohém, feltűnő, de mindenekelőtt otthonos. Az alapszín ennél a nappalinál a szürke, ami a modern lakberendezés egyik alappillére. Azonban ha nem szeretnéd, hogy a hangulata túlságosan minimalista, vagy újszerű legyen, a szürkét könnyen barátságossá teheted.

Erre a célra tökéletesek a bézses tónusok, a minták és persze az egyedi párnák. Bár utóbbiakból csak két egyforma akad, annyira jól passzolnak egymáshoz és a környezetükhöz, hogy ez egyáltalán nem zavaró.

Vidámság felsőfokon Kép forrása: tidbitsandtwine.com

3/5 Vidámság felsőfokon

Az egyedi, fiatalos és vibráló otthonokból nem hiányozhatnak a hasonlóan feltűnő textilek, kezdve a sort a szőnyegekkel, sötétítőkkel, vagy éppen az ágytakarókkal. Ha te is azok közé tartozol, akik nem félnek összeboronálni a különleges árnyalatokat és berendezési tárgyakat, akkor természetesen a díszpárnákat illetően sem kell visszafognod magadat.

Míg egyes otthonokba kifejezetten az egyszerű, letisztult párnák passzolnak igazán, addig akadnak olyan lakások is, amik a vidám zűrzavar nélkül teljesen elveszítenék egyediségüket.

Szóval, ha nem tartasz a túlzsúfolt hatástól, és minél inkább üdítőbbé tennéd a környezetedet, bátran hagyatkozz a színes, mintás párnákra! Halmozz belőlük minél többet egymásra, hiszen így lesz igazán egyedi a végeredmény.

A hófehérrel nem foghatsz mellé Kép forrása: iheartnaptime.net

4/5 A hófehérrel nem foghatsz mellé

A hófehér örök sláger a lakberendezésben: segít megtörni a túlzsúfolt hatást, egyszerű, kifinomult, és mindenhez illik. E fontos tulajdonságainak köszönhetően csodásan tudsz építeni rá, függetlenül attól, milyen színvilágot, vagy stílust céloztál meg.

A fotón a vidék báját láthatod némi extra vidámsággal megfűszerezve, márpedig ennek a hangulatnak lényeges részét képezik a párnák. Bár a fal és a padló is fehér, ez első ránézésre egyáltalán nem tűnik fel, mégis szükség van hozzá ahhoz, hogy ne legyen zavaró a látvány.

Ilyen alapra könnyű színekkel építeni, igaz, a többség ízlésének a minták és színek ilyen mértékű keverése már soknak bizonyul. De ha neked egyáltalán nem, akkor hajrá, jöhetnek a pirosas, rózsaszínes színek, minták minden mennyiségben – a párnákon is!

Amikor a méret a lényeg Kép forrása: decoholic.org

5/5 Amikor a méret a lényeg

Természetesen sok függ attól is, mekkora méretben válogatod meg a párnáidat, hiszen teljesen más látványt érhetsz el az egészen apró és a valóban hatalmas változatoknak köszönhetően.

Ez a példa szélsőséges, szóval te nyugodtan gondolkodhatsz kisebben is: ha a földön ültetnéd le a vendégeidet, a klasszikus ülőpárnák is tökéletesek a célra. Ezek gigantikus párnák azonban kifejezetten azért készültek, hogy általuk kiválthasd a székeket, és így nagyon modern, egyedi hangulatot varázsolhass az otthonodba.

Ebben a nappaliban van egy kevés a keletből, a minimalista és modern stílusból, de még a vidéki hangulatból is, egyszóval ha újítanál, nem lehet kifogás a már meglévő, jól bejáratott és megszokott irányvonal sem.