Tényleg ilyen sokat számítanak a párnák? Nézd meg, hogyan dekorálhatsz a segítségükkel!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A különféle textíliák – élükön a párnákkal – óriásit számítanak a lakberendezésben, hiszen teljesen meg tudják változtatni az adott helyiség hangulatát. Tehát sem komolyabb átalakításra, sem festésre nem kell időt szánnod, ha újjávarázsolnád az otthonodat. Lássuk a párnás inspirációkat!

Így lesz barátságos a terasz Kép forrása: bhg.com

Az egyik legjobb dolog a teraszon ücsörögni: nyáron egy jó adag jegeskávéval, a hideg hónapokban pedig plédbe csavarva, forró teával.

Nos, ez a terasz sem éppen unalmas és lehangoló, rengeteget dob a látványon a sok-sok párna. Ezeket a kiegészítőket egyértelműen egymással harmonizálva választották ki a tulajdonosok, márpedig az összhang a legfontosabb szempont, ha te is feldobnád az otthonodat.

Ahogy ennél a példánál láthatod, az összes dekor elemben van némi piros; így a színes párnák máris megfelelő kontextusba kerültek, úgy néznek ki, mintha mindig is oda tartoztak volna. Természetesen ez minden egyes színre igaz, és az alapelvet messze nem csak a teraszon alkalmazhatod – ha a párnák színvilágban passzolnak a helyiséghez, akkor borítékolhatod a sikert.

Modern dekorhoz is jöhetnek Kép forrása: bloglovin.com

Az előbbi párnás megoldást mondhatjuk klasszikusnak, hiszen ha a színek és a formák harmonizálnak, akkor a végeredmény mindig egyszerű és letisztult lesz. De mit tehetsz, ha te nem erre vágysz?

Ebben az esetben inspiráló lehet számodra az itt látott lehetőség, ami kicsit bohém, feltűnő, de mindenekelőtt otthonos. Az alapszín ennél a nappalinál a szürke, ami a modern lakberendezés egyik alappillére. Azonban ha nem szeretnéd, hogy a hangulata túlságosan minimalista, vagy újszerű legyen, a szürkét könnyen barátságossá teheted.

Erre a célra tökéletesek a bézses tónusok, a minták és persze az egyedi párnák. Bár utóbbiakból csak két egyforma akad, annyira jól passzolnak egymáshoz és a környezetükhöz, hogy ez egyáltalán nem zavaró.