Téli lakásszépítés – Mert februárban is hangulatos a tél

Stumpf Bea
Írta: ,
Téli lakásszépítés – Mert februárban is hangulatos a tél

Amint beköszönt a tél utolsó hónapja, tele lesz a hócipőnk a hideggel, a karácsonyfa fénye is feledésbe merül, és könnyen unalmasnak és üresnek érezheted a lakást. De ne aggódj, számos olyan lakásdekorációs tippünk van számodra, amivel még tavasz előtt felturbózhatod a lakásod – ráadásul óriási és költséges átalakítások nélkül.

Szuper téli hangulatot varázsolhatsz az otthonodba egy-két izgalmas színkombinációval. Nálunk most az arany-fehér a befutó, de persze ízlések és pofonok. A lényeg, hogy a karácsonyi díszeket cseréld le egy-két hangsúlyos dekorációs elemre, figyelj arra, hogy ezeket jól párosítsd, így biztosan nem fogod üresnek találni a lakást a karácsonyi felhajtás után sem.

Egy arany spray segítségével régi vagy kevéssé használt darabokat is újjáéleszthetsz –például vázákat, lámpákat, egyszerű faágakat, fogantyúkat stb.

Tipp: Ha fehér dolgokból van hiány, akkor a karácsonyról megmaradt hó spray-vel vagy egy egyszerű fehér festékkel feldobhatsz egy-egy bútort vagy készíthetsz egyszerű fehér díszeket papírból is!

Újabb költséghatékony dekorációs megoldás, ha természetes anyagokkal, különböző termésekkel, ágakkal díszíted a lakást a téli hónapokban. Néhány alapanyagot esetleg felhasználhatsz a karácsonyi készletből is! Mi például imádjuk a tobozokat, amiket ha befestesz és összekötsz, majd felakasztod valahová vagy csak szimplán egy kosárba teszed őket, máris szuper dekorációt alkottál.

A különböző faágak is szuperül mutatnak majd a vázáidban, amikre papírból készíthetsz díszeket vagy egyszerűen masnikat, színes szalagokat is aggathatsz rájuk.

Tipp: Állíts különböző hosszúságú ágakat egy átlátszó vázába, aminek az aljába néhány centi vastagon sót öntesz – nagyon mutatósak lesznek!