Téli home dekor – Dobd fel az otthonod karácsony után is!

Írta: ,

Karácsonykor mindig gyönyörű díszbe öltözik az otthonod, de amint beköszönt az újév, a karácsonyfa és a díszek többsége eltűnik, ami után könnyen üresnek érezheted a lakást és a különböző tereket. De ne aggódj, számos olyan lakásdekorációs tippünk van számodra, amivel még tavasz előtt felturbózhatod a lakásod – ráadásul óriási és költséges átalakítások nélkül.

Elegáns színek Kép forrása: elevate-everyday.com

1/6 Elegáns színek

Szuper téli hangulatot varázsolhatsz az otthonodba egy-két izgalmas színkombinációval. Nálunk most az arany-fehér a befutó, de persze ízlések és pofonok. A lényeg, hogy a karácsonyi díszeket cseréld le egy-két hangsúlyos dekorációs elemre, figyelj arra, hogy ezeket jól párosítsd, így biztosan nem fogod üresnek találni a lakást a karácsonyi felhajtás után sem.

Egy arany spray segítségével régi vagy kevéssé használt darabokat is újjáéleszthetsz –például vázákat, lámpákat, egyszerű faágakat, fogantyúkat stb.

Tipp: Ha fehér dolgokból van hiány, akkor a karácsonyról megmaradt hó spray-vel vagy egy egyszerű fehér festékkel feldobhatsz egy-egy bútort vagy készíthetsz egyszerű fehér díszeket papírból is!

Csak természetesen! Kép forrása: somethingturquoise.com

2/6 Csak természetesen!

Újabb költséghatékony dekorációs megoldás, ha természetes anyagokkal, különböző termésekkel, ágakkal díszíted a lakást a téli hónapokban. Néhány alapanyagot esetleg felhasználhatsz a karácsonyi készletből is! Mi például imádjuk a tobozokat, amiket ha befestesz és összekötsz, majd felakasztod valahová vagy csak szimplán egy kosárba teszed őket, máris szuper dekorációt alkottál.

A különböző faágak is szuperül mutatnak majd a vázáidban, amikre papírból készíthetsz díszeket vagy egyszerűen masnikat, színes szalagokat is aggathatsz rájuk.

Tipp: Állíts különböző hosszúságú ágakat egy átlátszó vázába, aminek az aljába néhány centi vastagon sót öntesz – nagyon mutatósak lesznek!

Fények Kép forrása: stylecaster.com

3/6 Fények

A gyertyák és fényfüzérek nem csak a karácsonyi időszakban díszítik szuperül a lakásod! A különböző méretű és alakú gyertyák nagyon jól öltöztetik a tereket napközben is, amikor éppen nem égnek, este pedig – főleg ha illatosítottak is – nagyon jó hangulatot biztosítanak. A fényfüzérek pedig a karácsonyfa után mehetnek fel az ágy fölé, a könyvespolcra, a lépcső korlátjára, a dekorációként használt faágakra vagy a tükrök köré!

Tipp: Ha szereted a különböző hangulatvilágításokat, akkor nézz körül a szimpla fényfüzérek mellett a különböző színes papírokból készült fénysorok között is – ezek  izgalmas fényjátékot eredményeznek a lakásban!

Takarók, párnák, szőnyegek Kép forrása: rdujour.com

4/6 Takarók, párnák, szőnyegek

A takarókból, a pihe-puha párnákból és a szép szőnyegekből sosem elég, főleg télen nem! Ilyenkor nyugodtan elöl hagyhatod a díszpárnákat, plédeket és minden kiegészítőt, hogy felöltöztesd velük a nappalid! A szőnyegek pedig nem csak otthonosabbá teszik a lakást, de melegítenek is, hiszen senki nem szeret hideg padlón lépkedni.

Tipp: Ha a minimál stílust kedveled, akkor hasonló tónusú színekből válogasd össze az otthoni textileket, vagy válassza semleges árnyalatok mellé egy-egy vadabb színt. 

Személyes tárgyak Kép forrása: madeinaday.com

5/6 Személyes tárgyak

Biztos eddig is voltak fényképek és számodra kedves személyes tárgyak, amiket dekoráció gyanánt kitettél a lakásodban, hiszen ettől lesz egy lakásból otthon. De nem mindegy, hogyan prezentálod őket!

Az egyik megoldás, hogy izgalmas faldekort készítesz pl. a kanapé fölé vagy a folyosóra, egy üres falfelületre. Kitehetsz fényképeket, különböző mintákat, tükröket, feliratokat vagy akár üres képkereteket is, lényeg, hogy az összhatás ütős legyen! Válogass kedvedre különböző színű és stílusú darabokat, ettől még izgalmasabb és egyedibb lesz a falad!

Egy másik megoldás, ha van egy olyan kisebb falfelületed, amin változtatni szeretnél, azt fesd le egyszerű fekete táblafestékkel, majd krétával készíts rá különböző feliratokat, mintákat. Meglátod, imádni fogod!

 

Még több növény Kép forrása: homegoods.com

6/6 Még több növény

Az élő növények mindig, minden évszakban feldobják a lakást. Megtöltik a tereket élettel, nagyon jól használhatók dekorációnak és még a lakás levegője is jobb lesz tőlük.

Azon túl, hogy nagyon szép élő növényeket vásárolhatsz a piacon vagy a nagyobb kertészetekben, amelyektől biztosan jobb kedved lesz, még pluszban jó, hogy gondoskodhatsz is róluk.

Tipp: A konyhádat is szereld fel zöld fűszernövényekkel, hiszen ezek nem csak jól néznek ki, de nagyon-nagyon finomak is, és friss alapanyagokból főzni is sokkal jobb!