Téli home dekor – Dobd fel az otthonod karácsony után is!

Írta: ,

Karácsonykor mindig gyönyörű díszbe öltözik az otthonod, de amint beköszönt az újév, a karácsonyfa és a díszek többsége eltűnik, ami után könnyen üresnek érezheted a lakást és a különböző tereket. De ne aggódj, számos olyan lakásdekorációs tippünk van számodra, amivel még tavasz előtt felturbózhatod a lakásod – ráadásul óriási és költséges átalakítások nélkül.

Elegáns színek Kép forrása: elevate-everyday.com

Szuper téli hangulatot varázsolhatsz az otthonodba egy-két izgalmas színkombinációval. Nálunk most az arany-fehér a befutó, de persze ízlések és pofonok. A lényeg, hogy a karácsonyi díszeket cseréld le egy-két hangsúlyos dekorációs elemre, figyelj arra, hogy ezeket jól párosítsd, így biztosan nem fogod üresnek találni a lakást a karácsonyi felhajtás után sem.

Egy arany spray segítségével régi vagy kevéssé használt darabokat is újjáéleszthetsz –például vázákat, lámpákat, egyszerű faágakat, fogantyúkat stb.

Tipp: Ha fehér dolgokból van hiány, akkor a karácsonyról megmaradt hó spray-vel vagy egy egyszerű fehér festékkel feldobhatsz egy-egy bútort vagy készíthetsz egyszerű fehér díszeket papírból is!

Csak természetesen! Kép forrása: somethingturquoise.com

Újabb költséghatékony dekorációs megoldás, ha természetes anyagokkal, különböző termésekkel, ágakkal díszíted a lakást a téli hónapokban. Néhány alapanyagot esetleg felhasználhatsz a karácsonyi készletből is! Mi például imádjuk a tobozokat, amiket ha befestesz és összekötsz, majd felakasztod valahová vagy csak szimplán egy kosárba teszed őket, máris szuper dekorációt alkottál.

A különböző faágak is szuperül mutatnak majd a vázáidban, amikre papírból készíthetsz díszeket vagy egyszerűen masnikat, színes szalagokat is aggathatsz rájuk.

Tipp: Állíts különböző hosszúságú ágakat egy átlátszó vázába, aminek az aljába néhány centi vastagon sót öntesz – nagyon mutatósak lesznek!