Tedd meg ezt a néhány apróságot és sokkal rendezettebb lesz az otthonod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Tedd meg ezt a néhány apróságot és sokkal rendezettebb lesz az otthonod

Kép forrása: Dane Deaner/unsplash.com

Időről időre rendszerezem itthon a holmikat és a ruhákat, de aztán eltelik néhány hét, és úgy néz ki, kezdhetem elölről az egészet. Ebben bizonyára közrejátszik az időhiány, valamint az, hogy rajtam kívül a háromévesem is előszeretettel pakol... Ennek ellenére mindig elhatározom, hogy a következő rendrakás már végleges lesz. Talán ezekkel a praktikákkal sikerül?

Az előszobában szinte állandó a rendetlenség minden otthonban – csak kevés olyan lakás akad, ahol méretes ez a helyiség, vagy ha mégis jut hely a beépített szekrénynek, akkor azt a család legtöbb tagja nem rendeltetésszerűen használja.

A legjobb megoldás, ha rendszerező kosarakat szerzel be, és nem fukarkodsz a mérettel: jusson mindenkinek hely!

Ha van rá időd, bátran díszítsd fel a kosarak, dobozok egyik oldalát, akár a tulajdonos nevével, így mindenki tudni fogja, hova pakolhat, és hol keresse a holmijait.

A ládákba könnyen és gyorsan bele lehet dobálni a sapkákat, sálakat, így erre a rutinra még a leglustább családtagok is rávehetőek.

A legtöbben nem rendeltetésszerűen és főleg nem helyesen használjuk a hűtőnket: sokszor régen megromlott szószokat tárolunk bennük, rossz polcra tesszük a zöldségeket és úgy általában nagy rendetlenséget hagyunk ebben a fontos háztartási gépben. Itt az ideje, hogy ezen felülkerekedj!

Érdemes különféle tárolókat vásárolnod a hűtődbe, mert így sokkal átláthatóbbá válik az egész és több holmit tudsz majd belerakni, ráadásul az élelmiszerek is tovább frissek maradnak majd.

Ügyelj a vásárlásnál arra, hogy egymásra tehető rekeszeket vásárolj, hiszen ezzel is rengeteg helyet megspórolhatsz.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba