Tavaszváró dekor ötletek, amikkel feldobhatod az otthonod hangulatát

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Szerencsére egyre többször kúszik magasabbra a hőmérő higanyszála, reméljük, most már nem várat sokat magára a nagybetűs tavasz. Ideje, hogy ezt a fantasztikus hangulatot ne csak a szabadban élvezd, hanem az otthonodba is becsempészd!

Tavaszi kosárkák Kép forrása: yourcozyhome.blogspot.hu

Mindig a legegyszerűbb ötletekből születnek a legcsodásabb dekorációk – ez természetesen a tavaszi, húsvéti időszakra is érvényes.

Az alapvető kiegészítőkön felül semmire sincs szükséged ennek a kosárkának az elkészítésénél, mégis olyan csodás lesz a végeredmény, hogy az egész lakásodat beragyogja. Vásárolj egy tő nárciszt (már vehetsz miniatűr változatot is), majd az aprócska cserepet tedd egy nagyobb kosárba.

Rejtsd el a műanyag részeket mohával, fűvel, és ha van kedved, dekoráld még kicsit ezt a területet! Néhány kifújt, vagy festett tojás, esetleg egy-két madárkát, vagy nyuszit ábrázoló dísz, és már el is készültél.

Üdítő ajtókopogtató Kép forrása: etsy.com

A dekorálásból nem maradhatnak ki a bejárati ajtók sem, hiszen ezt pillantják meg először a vendégeid – és persze te is más hangulatban térsz haza, ha ilyen látvány fogad. De mégis mivel dekorálhatsz a tavaszi szezonban?

Szerencsére ilyenkor már sokkal több alapanyag áll a rendelkezésedre, bőséges a választék, de azt figyelembe kell venned, hogy a friss virágok könnyen, és gyorsan lekókadnak. Ha nincs időd rendszeresen és alaposan megújítanod a koszorúdat, de mégis élővirággal dolgoznál, akkor csak egy-két helyen díszítsd így a kopogtatódat! A frissítés során pár perc alatt a helyére kerülhet a vágott virág, és a koszorúd ismét megújult pompában díszeleghet.