Tavasz végi lakásterápia 10 ezer forint alatt: apró ötletek, amelyek felfrissítik az otthonod

Írta: ,

Végre közeledünk a nyárhoz, még ha egyelőre csak a naptár szerint is, mégis előre hozhatjuk a nyárias érzést, ha kicsit felfrissítjük az otthonunkat. A lakberendezők szerint is jót tesz, ha időről időre változtatunk néhány apróságon, mert ezzel életet lehelünk a lakásba, és a változatos környezetben jobban érezzük magunkat!

Cseréld le a képeket! Kép forrása: cool-homedecorations.xyz

1/5 Cseréld le a képeket!

Ha birtokodban van néhány komolyabb műalkotás, akkor azoknak természetesen mindig a falon a helye, de néhány egyszerű, olcsó képkeretbe tehetsz akár a netről lementett és kinyomtatott képeket is, amiket az évszaknak megfelelően cserélgethetsz is, hogy mindig friss hangulatot árasszanak.

Nyáron természetesen a virágminták, a halvány pasztell színek, az utazással, nyaralással kapcsolatos motívumoknak van itt leginkább helyük, de nyugodtan engedd el a fantáziádat: nyomtattass ki néhány képet, ami csak tetszik, és azonnal megújul egy szoba hangulata!

Nyaralást idéző dekortárgyak Kép forrása: ebay.com

2/5 Nyaralást idéző dekortárgyak

Keresd elő azokat az apróságokat, amiket a kedvenc nyaralásodról hoztál magaddal, vagy amelyek egy egzotikus nyári kalandra emlékeztetnek, és építsd be őket a dekorációba!

A színes üvegek nyakára kötött kis tengeri csillagok vagy kagylók például tökéletesek asztaldísznek, de egy polcra vagy az ablakpárkányra is kerülhetnek.

Valóban apróságnak számítanak, mégis azonnal feldobják a lakást, és megidézik a gondtalan vakáció emlékét.

Hangulatos világítás Kép forrása: mintinthemiddle.com

3/5 Hangulatos világítás

Ha van teraszod vagy erkélyed, a jó idő beköszöntével valószínűleg egyre több időt fogsz majd itt tölteni, így érdemes gondoskodni a megfelelő világításról.

Kültéri izzósorokat egész évben lehet szerezni, de az is lehet, hogy még maradt meg néhány karácsonyról.

Ha ezek megvannak, akkor már csak néhány mutatús befőttesüveg, esetleg lámpás kell, amikbe az izzósorokat teheted.

Ha elrendezted őket, akkor egy laza kültéri bulinak, de akár egy romantikus, borozgatós estének is kellemes hangulatot kölcsönöznek majd ezek a romantikus fényforrások.

Cseréld le a függönyöket! Kép forrása: theglitterguide.com

4/5 Cseréld le a függönyöket!

A laza, könnyű, hamvas színű függönyök jól illenek a nyári hangulathoz, és a nagy melegben a súlyos, sötét függönyök egyébként is nagyon terhesnek tűnhetnek, az egészen világos színekkel azonban légy óvatos, főleg, ha erősen betűz a nap a lakásodba: hiába szép egy sötétítő függöny, ha nem szolgálja a célját!

Az átmeneti színek ideális megoldást jelenthetnek, az idei nyáron nagyon divatosak lesznek például a púderszínek, de maga a blush is természetesen a szezon egyik kedvence lesz.

Szerezz be friss virágot! Kép forrása: bloggar.aftonbladet.se

5/5 Szerezz be friss virágot!

A friss virágok eleganciát és derűt hoznak az otthonodba, főleg, ha úgy rendezed el őket, hogy passzoljanak a lakás stílusához.

Egy vintage vázába rakott rózsacsokor például kortalan eleganciát sugároz, a befőttesüvegbe rakott napraforgó modern és játékos, az öblös vázába rakott margaréta a virág színpompás szirmaira helyezi a hangsúlyt, így színfoltja lehet a helyiségnek, egy palack alakú vázában pedig egyetlen szál virág is jól mutat, így nem kell hatalmas költségekbe verned magad a friss növények beszerzésekor.