Tapétatrend 2017 - TOP 10 tapéta stílus, amit szívesen látnánk a lakásunkban

Írta: ,

A tapétázás még mindig az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy gyorsan, és nagyon látványosan megváltoztasd egy helyiség összhatását. Tapéta ma már bármilyen helyiségbe kerülhet, az anyagok és technológiák között biztosan találsz megfelelőt, úgyhogy nézzük is a sokkal izgalmasabb kérdést: a trendeket!

2017 a természetesség éve Kép forrása: wallpaperdirect.com

1/10 2017 a természetesség éve

Az egyik legmeghatározóbb tapétatrend 2017-re a természetes vonal, amibe a tervezők szerint elég sok minden belefér, mondhatni bármi, amit a természet inspirált.

Például ezek az óriási, dzsungelt idéző levelek helyes kismajmokkal.

Állatminták Kép forrása: etsy.com

2/10 Állatminták

A nyomott állatminták szintén beleférnek a naturál trend vonalába, ráadásul ezek a bálnák egy modernebb, akár kicsit minimál jellegű lakás dizájelemei közé is beússzák magukat.

Romantikus virágok Kép forrása: anthropologie.com

3/10 Romantikus virágok

A természetimádat viszont egyértelműen a virágmintában csúcsosodik ki, az óriási, színes szirmokat idén egyszerűen imádják a tervezők és a lakberendezők. Tény, hogy óvatosan kell velük bánni, de ha jó helyre kerülnek, tényleg nagyon szépen mutatnak.

Betonfelületek Kép forrása: bloglovin.com

4/10 Betonfelületek

Továbbra is népszerűek a nyers felület illúzióját keltő tapéták, de míg a tégla- és faminta kezd háttérbe szorulni, addig a betonfelületet imitáló tapéták egyre népszerűbbek lesznek.

Nagy geometrikus minták Kép forrása: muralswallpaper.co.uk

5/10 Nagy geometrikus minták

Nem mentek még ki a divatból a geometrikus minták sem, ám ezek most inkább nagyobb méretben, szélesebb vonalakkal, nagyobb felületen érvényesülő mintákkal jelennek meg a lakberendezési magazinokban.

Színátmenetek Kép forrása: goedekers.com

6/10 Színátmenetek

Hasonló a helyzet a watercolor hatással is, ami továbbra is népszerű, de mintha erőteljesebben jelenne meg: a visszafogott, áttetsző színek helyett most sötétebb árnyalatokban pompázik ez a színátmenetes tapéta.

Nagy minták Kép forrása: designsponge.com

7/10 Nagy minták

A nagyzolási mánia egyébként is megfigyelhető, minden olyan minta, ami nagyban adja ki igazán magát, divatosnak számít most a faldekorációk között.

Családi hangulatú falak Kép forrása: musely.com

8/10 Családi hangulatú falak

Vannak gyártók, akik például a saját, családi fotóidat is elkészítik óriási, falat borító tapéta változatában, és bár tény, hogy ez nem a legolcsóbb megoldás, ami a faladra kerülhet, nem csak nagyon divatos most, de garantáltan egyedi is lesz a végeredmény.

Fémes árnyalatok Kép forrása: calicowallpaper.com

9/10 Fémes árnyalatok

És a nagyzolási mánia nem áll meg akkor sem, ha színekről van szó: a fémes színű tapétáknak korábban is volt már divathulláma, de az arany most különösen trendinek számít.

Ezüst mintával Kép forrása: frankidurbin.com

10/10 Ezüst mintával

És legalább ilyen népszerű az ezüst is, ami a szintén trendi virágmintával kombinálva elsőnek elég merésznek hat.

Na jó, talán másodiknak is, de ha nem is való minden lakásba ilyen tapéta, azért van, ahol jól mutat, és mi örülünk, hogy újabb lehetőség született az önkifejezésre a tapéták világában is.