Szürke a lakásban? Meglepődsz, milyen jól nézhet ki!

Írta: ,

A legtöbben szívesen játszunk a színekkel, amikor lakberendezésről van szó, de a szürke ilyenkor csak keveseknek jut eszébe. Pedig egyedi, elegáns hangulatot adhat minden helyiségnek, szép alapot teremt a színes kiegészítőknek, sőt még a kis helyeken sem számít tabunak!

Nyugtató a hálószobában Kép forrása: stylecaster.com

1/5 Nyugtató a hálószobában

Ez a hálószoba valószínűleg nem mindenkinek az álomfekhelye, de akik szeretik a rusztikus és modern stílus vegyítését, azok biztosan örömmel hajtanák itt álomra a fejüket.

A szürke ugyan kicsit hűvös, de a porcelán kancsó mint klasszikus kiegészítő, és a puha takarók finomítanak az összhatáson.

A klasszikus csillár jelenti az utolsó simítást ezen a glamúrba oltott minimál hálószobán, amit egy nagy, polgári lakásban tudunk a leginkább elképzelni.

Lányosabb összeállítás Kép forrása: decorenvy.co.uk

2/5 Lányosabb összeállítás

Még mielőtt azt hinnéd, hogy a szürke csakis komor, távolságtartó hatást kelthet, gyorsan megmutatjuk, hogy milyen jól mutat rózsaszínnel és krém árnyalatokkal vegyítve. 

Igaz, hogy szuper az összhatás? 

A természetes anyagok kombinálása egyébként szintén jó ötlet ebben a hálószobában.  

Ha szereted a lágy színeket, de nem akarod, hogy a hangulat túlságosan cukorkás legyen, akkor a szürke tökéletes alapot teremt ahhoz, hogy kiéld a puha, lágy színű anyagok iránti szenvedélyedet.

Stílusos konyha Kép forrása: design-milk.com

3/5 Stílusos konyha

A szürke panelek, az aranyszínű fogantyúk és a klasszikus csap együtt olyan elegánssá teszik ezt a konyhát, hogy valószínűleg az is szívesen elfogadná, aki egyébként nem kifejezett híve a szürke színnek.

Ha valami különlegeset keresel, és a konyhádban is megmutatnád, milyen egyedi a stílusod (de nem akarsz helyfoglaló dekorációs tárgyakkal bajlódni, és a praktikumot is szem előtt tartanád), akkor ez a könnyen tisztítható, szürke felület minden álmodat valóra váltja.

A világosabb, de szintén szürkébe hajló tejüveg ablakok is jól illenek a képbe!

4/5 Akár a nappaliba is!

Még egy olyan energikus, lüktető tér is tökéletes terep lehet a szürke szín számára, mint a nappali.

Hogy a türkiz mennyire remekül mutat vele, azt nem is kell bizonygatni, elég csak a képre nézni, de figyeld meg, hogy a párnák színei is nagyon szépen kiugranak a szürke háttér előtt!

A sárga, a piros és a zöld is szinte életre kel ebben a környezetben, míg egy színes fal előtt ezek a finom részletek talán el is vesznének.

Egy igazán elegáns fürdőszoba Kép forrása: apumpkinandaprincess.com

5/5 Egy igazán elegáns fürdőszoba

A fürdőben is sokan félnek a szürke színt használni, pedig nem kell mindig mindennek kéknek lennie!

Mivel gyakran ablaktalan, kis helyiségről van szó, érdemes a szürkének egy világosabb árnyalatát választani.

Ebben a vizes helyiségben fehér öntapadós papírcsíkokkal kreálták meg ezt a különleges falfelületet, ami egy pillanat alatt hihetetlenül elegánssá teszi az egész fürdőszobát.

Ma már több gyártó is kínál olyan festékeket, amelyek kifejezetten a fürdők falaira valók, nézz szét ezek között!