Szuper DIY dekorációk, amelyek harmóniával töltik fel az otthonod

Bodnár Alexa
Írta: ,

Mivel a stresszről elég gyakran halljuk, hogy mennyire káros egészségünkre, ezért az élet minden olyan területéről, amelyről csak lehetséges, érdemes kiiktatnunk. Sőt, ahol tudunk, jó, ha ráerősítünk arra, hogy minél könnyebben egy békésebb, harmonikusabb lelki állapotba kerüljünk. Hoztunk most neked néhány szuper lakásdekorációt, amelyek éppen ezt teszik lehetővé – segítségükkel otthonod még békésebb lehet!

Zen kert Kép forrása: botanicart-blog.com

Már maga a zen kertecske elkészítése is igazi relaxációs terápia, nemhogy minden nap gyönyörködni benne, miután megcsináltad.

Egy ilyen dekorációhoz szükséged lesz egy nagy cseréptálra, apró, zöld növényekre, kavicsokra, esetleg homokra. Jó, ha minden elem megjelenik benne, ezért gyertyákat is használj, és vizet is.

Szerencsepénzzel, Buddha szobrocskával erősíthetsz a jótékony hatására is.

A növényeket gondozd rendszeresen, és szakíts néhány percet minden nap arra, hogy a kertecskédben gyönyörködve lazítasz egy kicsit.

Zöld levelek Kép forrása: moebe.dk

A zöld szín terápiás hatása az, hogy megnyugtat, miközben frissességet, életerőt sugároz, így segít elűzni a gondokat és feltöltődni.

Éppen ezért jó, ha sok zölddel veszed körül magad.

A természet képe is segít abban, hogy harmóniába kerülj, ezért a gyönyörű levelekkel megéri dekorálni.

Üveglapok közé szorítva ezek a levelek nem veszítik el szép, természetes zöld színűket, és sokáig lehetnek lakásod ékei.