5 praktika, amivel a szűkös konyhát kényelmessé teheted

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 praktika, amivel a szűkös konyhát kényelmessé teheted

Kép forrása: Fotó: Ora Hasenfratz, Interior design: Noemi Koronczay

A legtöbb garzonhoz nem tartozik túlságosan nagy konyha, és már annak is örül az ember, ha kényelemesen össze tud dobni egy vacsorát. Néhány egyszerű praktikával azonban a picike konyhákat is be lehet rendezni úgy, hogy a szűkös hely ne okozzon bosszúságot a mindennapokban!

Használj akasztókat Kép forrása: eenigwonen.nl

Az akasztóknak természetesen nem csupán a szekrényeken belül veheted hasznát.

Segítségükkel akár a csempék felületét is megtöltheted, ráadásul mindezt úgy, hogy nem teszel kárt bennük (tehát ez albérletben szintén tökéletes választás).

A tapadókorongokat nyomd rá a csempére, és teherbírásoktól függően akassz rájuk bögréket, sütőlapátokat, vagy ha a rekeszes megoldást választod, akár a fűszereket is felrakhatod.

Amennyiben van rá lehetőséged, fúrj fel a falra egy strapabíró fatáblát, amire sok-sok polcot, akasztót feltehetsz – ezzel máris készítettél egy univerzális, hordozható tárolót.

Ha át lehet alakíttatni Kép forrása: remodelista.com

Amennyiben te tervezed meg a konyhát – vagy csak a helyiség adott, és berendezheted – sokkal jobban jársz beépített bútorokkal.

Az előre gyártott szekrényekkel az a gond, hogy nem töltik ki teljesen a teret és emiatt egyáltalán nem megfelelőek a kis lakásokba.

A személyre szabott megoldásokkal már egészen más a helyzet.

De mire kell figyelned? Mindenképpen építtesd be plafonig a konyhát, de néhány helyre szekrény helyett polcokat tegyél, így jóval szellősebb lesz az összhatás.

Fontos, hogy az alsó szekrényekbe minél több fiókot tegyél, hiszen így sokkal jobban kihasználhatod a rendelkezésedre álló teret – és persze mindenképpen használj világos színeket.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató