5 praktika, amivel a szűkös konyhát is kényelmessé teheted

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 praktika, amivel a szűkös konyhát is kényelmessé teheted

Kép forrása: Fotó: Ora Hasenfratz, Interior design: Noemi Koronczay

A legtöbb garzonhoz nem tartozik túlságosan nagy konyha, és már annak is örül az ember, ha kényelemesen össze tud dobni egy vacsorát. Néhány egyszerű praktikával azonban a picike konyhákat is be lehet rendezni úgy, hogy a szűkös hely ne okozzon bosszúságot a mindennapokban!

Az aprócska konyhákban elengedhetetlen a rendszerezés, és ez nem csak arra a felületre vonatkozik, ami mindenki számára látható és elérhető.

A sok-sok eszközt valahol el is kell rejteni, és erre bizony nem feltétlenül elegendőek a rendelkezésre álló szekrények.

Mi ilyenkor a megoldás? Ha folyton összedőlnek az edényeid, akkor használj akasztókat, tartókat a szekrényedben is – nem muszáj ilyen rendszert beépíttetned, sokszor az egymásra tett nagyobb dobozok, fémkeretes tartók, vagy a mosogatáshoz használt csöpögtetők is segíthetnek.

Akár a szekrények ajtaját is használhatod tárolásra, ha tapadókorongos akasztókat használsz, majd egy kisebb fémrekeszt rögzítesz rajtuk.

Ha át lehet alakíttatni Kép forrása: remodelista.com

Amennyiben te tervezed meg a konyhát – vagy csak a helyiség adott, és berendezheted – sokkal jobban jársz beépített bútorokkal.

Az előre gyártott szekrényekkel az a gond, hogy nem töltik ki teljesen a teret és emiatt egyáltalán nem megfelelőek a kis lakásokba.

A személyre szabott megoldásokkal már egészen más a helyzet.

De mire kell figyelned? Mindenképpen építtesd be plafonig a konyhát, de néhány helyre szekrény helyett polcokat tegyél, így jóval szellősebb lesz az összhatás.

Fontos, hogy az alsó szekrényekbe minél több fiókot tegyél, hiszen így sokkal jobban kihasználhatod a rendelkezésedre álló teret – és persze mindenképpen használj világos színeket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!