Színpaletta a teljes lakásra: így alkoss tökéletest!

Zabolai Margit
Írta: ,

Mindenki tudja, hogy a színek milyen sokat számítanak a lakberendezésben. De azt is tudod, hogyan érdemes összeállítani a színpalettát, ami az egész lakás hangulatát meghatározza? Adunk néhány tippet!

Egységesebbé teszi az otthonodat Kép forrása: visi.co.za

Egy lakásfelújítás előtt elengedhetetlen a színpaletta meghatározása, de a későbbiekben is segíteni fog. Ha tudod, melyek azok a színek, amelyekhez tartod magad a lakberendezésben, az egész otthonod egységesebb, átgondoltabb benyomást fog kelteni, és már néhány textil lecserélése is látványos különbséget hoz.

Ha nem is akarod egyik napról a másikra lecserélni a színeket, a színpaletta abban is segít, hogy a továbbiakban mit és hogyan vásárolj, hogy biztosan mutatós részlete legyen a koncepciónak. A színpalettához összesen körülbelül 3-5 színt kell kiválasztanod, és aztán ezek árnyalataival lehet tovább játszani. De hogy ezeket a színeket hogyan érdemes kiválasztani? Lapozz, és kiderül!

Amit szeretsz, és ami már megvan Kép forrása: babasouk.ca

Értelemszerűen olyan színekben érdemes gondolkodni, amiket nagyon szeretsz, mert ezeket nem fogod megunni a következő hétre.

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venned, hogy mi az, ami már eleve adott.

Ha nem áll módodban például lecserélni a fürdőszoba csempéjét, vagy a konyhabútort, akkor a színek kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy olyan árnyalatokat válassz, amelyek már eleve illenek ahhoz, ami a lakásban van.