Színezd át az otthonod! – 4 pozitív hatású szín a lakásodban

Írta: ,

A színeket már az ősi indiai és kínai orvoslásban is alkalmazták terápiás célokra. Napjainkban – amikor az emberiség egyre inkább a hagyományos gyógymódok felé fordul – újra előtérbe került a színterápia, melynek hatékonyságát és a testre, valamint a lélekre gyakorolt jótékony hatását számos tudományos kutatás is alátámasztotta. A következő oldalakon megismerkedhetsz azokkal a színekkel, amelyek otthonodban alkalmazva pozitív hatással lesznek a szervezetedre és a lelkedre egyaránt.

Narancssárga Kép forrása: anniesloansa.co.za

1/4 Narancssárga

A narancssárga az öröm színe. Nemcsak fiatalos külsőt kölcsönöz az otthonodnak, de a hangulatodat is kedvező irányban befolyásolja. Ha depressziós vagy, ez az a szín, amit feltétlenül használnod kell a lakásodban. Mindegy, hogy a falakat fested át, vagy narancssárga kiegészítőket vásárolsz, a problémád orvosolva lesz, és az általános jókedv is garantált.

A narancssárga ezen felül szellemileg serkentő hatású, ezért a feng shui a dolgozószobában kifejezetten ajánlja e szín használatát, de üdítően hat minden olyan helyiségben, ahol sokat tartózkodsz, például a nappaliban, vagy az étkezőben.

Zöld Kép forrása: deardesigner.co.uk

2/4 Zöld

A zöld a természet színe. Nyugtató hatású, segít rálelni a belső harmóniádra. Oldja a stresszt, és biztonságérzetet kelt.

Ha sok zöld vesz körül, kiegyensúlyozottabb leszel.

Ez a szín enyhíti a gyászt, ezen kívül segít legyőzni az olyan negatív érzéseket, mint a harag vagy a szomorúság. Pihentető hatása miatt a feng shui a hálószobában, illetve a fürdőszobában javasolja a zöld használatát, de akkor is pozitív hatásra számíthatsz, ha a nappalidat, vagy a dolgozószobádat fested zöldre.

Világoskék Kép forrása: apartmenttherapy.com

3/4 Világoskék

A zöld mellett a világoskék szintén nyugtatóan hat az emberi szervezetre. Kiválóan oldja a stresszt, és segít ellazulni. A feng shui szerint a nappaliban, a hálószobában és a fürdőszobában ennek a színnek kifejezetten helye van.

Ha alvászavarral küzdesz, fesd át világoskékre a hálószobádat, és a problémád pillanatok alatt megszűnik. Nyugtató hatása mellett erőt is ad, azonban nem árt a színezéssel óvatosan bánni, ugyanis a kék sötétebb árnyalata túl nagy felületen alkalmazva nyomasztó hatású lehet.

Türkiz Kép forrása: bettyburgessdesign.com

4/4 Türkiz

A türkizben egyesül a kék nyugalma és a zöld harmóniája. Ha szoktál meditálni, türkiz színt mindenképpen csempéssz az otthonodba.

Kisebb terek esetében tágasabb hatást érhetsz el, ha a falakat zöldeskékre fested. A pihentető hatás eléréséhez már az is elég, ha pár „tengerszínű” kiegészítővel feldobod az otthonodat.

Már néhány türkizben pompázó kispárna a fehér kanapén is kifejti nyugtató, pihentető hatását.