Ha ilyen színűre fested a nappalid falát, újépítésűnek fog tűnni

Ha ilyen színűre fested a nappalid falát, újépítésűnek fog tűnni

Címlap / Otthon / Dekor / Ha ilyen színűre fested a nappalid falát, újépítésűnek fog tűnni

Valószínű, hogy itt töltitek a nap legnagyobb részét, itt jön össze a család, itt pihentek és itt fogadtok vendégeket is. Ha éppen kisebb esztétikai felújításban gondolkodtok, egy divatos színnel nagyon fel lehet dobni a nappalit. A lakberendezők ezeket szeretik most a legjobban.

Tört, krémes színek

Ha nem annyira szereted követni a legfrissebb trendeket, és inkább olyan falszínre vágysz, ami akár 10 év múlva is megállja a helyét, akkor a krémes színekkel nem lőhetsz mellé.

A lakberendezők azt javasolják, hogy a magas fényű felületek helyett válassz matt vagy selyem fényű finish-t adó festékeket, és inkább a tört, krémes, de nem sárgás tónusú színekben gondolkodj. Ezek szinte minden stílussal jól működnek, és bárhogyan alakul is a nappalid berendezése a jövőben, ez a fal biztos, hogy szép hátteret fog adni neki.

Galambszürke

Míg néhány évvel ez előtt szinte senkinek nem jutott volna eszébe szürkére festeni a lakása falait, ez az árnyalat most egyre népszerűbb a lakberendezők szerint.

A halovány galambszürke azért jó választás, mert világosan és tágasan hagyja a teret, mégis egy nagyon izgalmas, kontrasztos hátteret teremt, bármit képzeltél is el a nappalidba. A fehér bútorok különösen jól mutatnak előtte, így ha szellősen akarod tartani a helyiséget, és nem akarsz nehéz, komor hatású fa bútorokat, érdemes megfontolni ennek az árnyalatnak a használatát.

Komoly zöldek

A szürke mellett a zöld különböző árnyalatai azok, amikért most odáig vannak a lakberendezők. Ez a mélyebb, de matt árnyalat elsősorban nagyobb helyiségekben mutat jól, és külön ki tudja emelni, ha valamiért érdekesebb a szoba szerkezete – például, mert tetőtéri.

A lakberendezők szerint egy ilyen esetben nem biztos, hogy az a legjobb, ha megpróbálod elvonni a figyelmet a nyilvánvalóról, inkább emeld ki a szoba egyediségét, és tedd azt a fókuszpontba egy ilyen karakteres, de nem tolakodó árnyalattal!

Megunhatatlan kék

A kék évek óta az egyik legnépszerűbb szín, ha lakberendezésről van szó, de míg korábban elsősorban az ég- ás vízkék színek domináltak, most egyre többen fordulnak a mély, tengerészkék árnyalatok felé.

Egy ilyen szín választása a lakberendezők szerint bátor, ugyanakkor kockázatos választás lehet: elsősorban a régi, nagy alapterületű és nagy belmagasságú lakások nappalijában mutathat jól, mert itt van hely, hogy érvényesüljön a szín, ugyanakkor egyszerre ad az árnyalat modernséget és eleganciát is a helyiségnek.

Greenery

A zöld egy igazán életteli, vibráló árnyalata is felkerült most a lakberendezők kedvenceinek listájára. A greenery trend jegyében ez a mély, valódi levelekre és buja őserdőkre emlékeztető árnyalat most nagyon népszerű a falakon. Érdemes nem az egész helyiséget, csak egy-egy részét ilyen árnyalatúra festeni, és a legjobb, ha az ablakkal szembeni falra kerül a szín, mert a fényben mutat a legszebben.

Klasszikus és retro bútorok is jól mutatnak előtte, főleg, ha természetes anyagból készültek. Az új trend jegyében ne fényes felületet képző festéket válassz, a legjobb, ha a végeredmény kicsit texturáltnak is hat, mert ettől még élettelibb lesz a levélzöld fal.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!