5 szín, amivel nagyobbnak mutathatod az otthonod

Zabolai Margit
Írta: ,
5 szín, amivel nagyobbnak mutathatod az otthonod

Kép forrása: Ikea

Mindig kihívás egy egészen pici helyiséget úgy berendezni, hogy egyszerre mutasson jól és divatosan, mégse legyen az az érzésed, hogy összenyomnak a falak. De csak azért, mert kis alapterülettel kell dolgoznod, még nem kell lemondanod a színekről. Sőt!

A kék szín nemcsak megnyugtat, de a teret is levegősebbé, szellősebbé teheti, így tökéletes választás akkor is, ha egy apró szobát szeretnél nagyobbnak mutatni.

A sötétebb árnyalatok helyett érdemes a halványabb kékek, a vízszín, esetleg az égszínkék környékén nézelődni, de a pasztell is segít, hogy tágasabbnak mutasd a szobát.

Ha hideg kéket választasz, azt tartsd észben, hogy ez hideggé is teheti a szoba hangulatát, ezért érdemes néhány kiegészítő erejéig melegebb színeket is bevinni a helyiségbe, a barna például szépen játszik a kék hűvösségével.

A barna kétségtelenül egy kellemes, nyugtató árnyalat, de hogyan viselkedik kisebb tereken? Remekül!

Válassz a közép-tónusú barnákból, mint amilyen a mogyoró, vagy a fás színek, mert ezek gazdag, meleg érzést keltenek, ugyanakkor a falakat is távolítják, így nem lesz olyan zárt, szűkös érzésed a szobában.

A lágy barnák jó alapot teremtenek sokféle stílusnak, így a lakberendezést sem határolja annyira be, ha ilyen színt választasz.

Arra vigyázz, hogy a mennyezetet és a padlót mindenképpen hagyd világosan, különben még a világos barna is összeszoríthatja a teret.