5 szín, amivel nagyobbnak mutathatod a lakásodat

Írta: ,

Mindig kihívás egy egészen pici helyiséget úgy berendezni, hogy egyszerre mutasson jól és divatosan, mégse legyen az az érzésed, hogy összenyomnak a falak. De csak azért, mert kis alapterülettel kell dolgoznod, még nem kell lemondanod a színekről. Sőt!

A kék szín nemcsak megnyugtat, de a teret is levegősebbé, szellősebbé teheti, így tökéletes választás akkor is, ha egy apró szobát szeretnél nagyobbnak mutatni.

A sötétebb árnyalatok helyett érdemes a halványabb kékek, a vízszín, esetleg az égszínkék környékén nézelődni, de a pasztell is segít, hogy tágasabbnak mutasd a szobát.

Ha hideg kéket választasz, azt tartsd észben, hogy ez hideggé is teheti a szoba hangulatát, ezért érdemes néhány kiegészítő erejéig melegebb színeket is bevinni a helyiségbe, a barna például szépen játszik a kék hűvösségével.

A lila szín világosabb árnyalatai, például a levendula, kifejezetten jó választásnak bizonyulnak, ha szeretnéd tágasabbnak mutatni a lakóhelyedet.

Ezek a színek nem csak felnyitják a teret, de egyúttal megnyugtatóan, pihentetően is hatnak.

A titok, hogy a színskála világosabb, esetleg élénkebb oldalán maradj, és a kiegészítőkön valamilyen még haloványabb színnel, például fehérrel, vagy kékkel támogasd meg a fal színét, így még könnyebbé teheted az összhatást.