Ezek a legjobb színek a dolgozószoba falára: a lakberendezők szerint

Schuster Borka
Írta: ,

Fontos, hogy jól nézzen ki, illeszkedjen az otthonodba, és a munkádat is segítse. Mivel a körülöttünk lévő színek a hangulatunkat és a motivációnkat is befolyásolják, az otthoni dolgozószobád színének megválasztása minden szempontból fontos feladat, ami akár a jövőbeli produktivitásodat is befolyásolhatja.

A kék szín nyugalmat áraszt, bizonyítottan csökkenti a stresszt, segít, hogy megőrizd a higgadtságodat.

Ha olyan munkát végzel, ami erősen igénybe vesz szellemileg, sok stresszel jár vagy érzelmileg megterhelő, akkor egy világos, tompa kék szín jó hatással lehet a hangulatodra.

A szürkébe hajló árnyalatok kicsit lelassítanak, így ha precizitásra van szükséged, ez jó választás lehet, de ha félsz attól, hogy túlságosan nyomottá, befelé fordulóvá válsz munka közben, válaszd inkább az élénkebb, zöldbe hajló árnyalatokat.

A zöld a kreativitás, megújulás színe.

Ha olyan munkád van, amiben állandó pörgésre, friss ötletekre van szükséged, akkor ez a szín segít megtalálni a belső energiaforrásaidat, frissen tartja a szellemedet, miközben abban is segít, hogy ne érezd úgy, hogy elveszel a feladatok halmai alatt.

A halványabb, élénkebb zöldek igazi energiabombaként hathatnak a hangulatodra, de nem biztos, hogy ez a legjobb választás, ha elmélyülést, hosszas töprengést igénylő feladatokat végzel, inkább a gyors, azonnali reakciók elvégzéséhez ideális ez a falszín.