Ezek a legjobb színek a dolgozószoba falára: a lakberendezők szerint

Írta: ,

Fontos, hogy jól nézzen ki, illeszkedjen az otthonodba, és a munkádat is segítse. Mivel a körülöttünk lévő színek a hangulatunkat és a motivációnkat is befolyásolják, az otthoni dolgozószobád színének megválasztása minden szempontból fontos feladat, ami akár a jövőbeli produktivitásodat is befolyásolhatja.

1/5 Nyugtató kék

A kék szín nyugalmat áraszt, bizonyítottan csökkenti a stresszt, segít, hogy megőrizd a higgadtságodat.

Ha olyan munkát végzel, ami erősen igénybe vesz szellemileg, sok stresszel jár vagy érzelmileg megterhelő, akkor egy világos, tompa kék szín jó hatással lehet a hangulatodra.

A szürkébe hajló árnyalatok kicsit lelassítanak, így ha precizitásra van szükséged, ez jó választás lehet, de ha félsz attól, hogy túlságosan nyomottá, befelé fordulóvá válsz munka közben, válaszd inkább az élénkebb, zöldbe hajló árnyalatokat.

2/5 Inspiráló zöld

A zöld a kreativitás, megújulás színe.

Ha olyan munkád van, amiben állandó pörgésre, friss ötletekre van szükséged, akkor ez a szín segít megtalálni a belső energiaforrásaidat, frissen tartja a szellemedet, miközben abban is segít, hogy ne érezd úgy, hogy elveszel a feladatok halmai alatt.

A halványabb, élénkebb zöldek igazi energiabombaként hathatnak a hangulatodra, de nem biztos, hogy ez a legjobb választás, ha elmélyülést, hosszas töprengést igénylő feladatokat végzel, inkább a gyors, azonnali reakciók elvégzéséhez ideális ez a falszín.

3/5 Mély zöld a belső hangok meghallgatásáért

Ha olyan munkát végzel, ami egyszerre igényel kreativitást, ugyanakkor elmélyült gondolkodást is, ha több feladatkörben is helyt kell állnod, ha sok stressz ér, és fontos, hogy megőrizd a nyugalmadat, ugyanakkor nem is engedheted meg magadnak, hogy túlságosan eltompulj, akkor a mély levélzöld lehet a dolgozószobádba való szín.

Ez az árnyalat a természet közelségét hozza be a helyiségbe, csökkenti a vérnyomást és lelassítja a pulzust, segíti a koncentrációt ugyanakkor olyan hangulatba hoz, amelyben könnyebben látod át a problémákat és kreatívabb megoldásokat találsz rájuk.

4/5 Kontrasztos fekete

Ha olyan munkát végzel, ami elmélyülést kíván, ugyanakkor fontos számodra, hogy az otthoni munka közben is kényelmesen érezd magadat, akkor bátran válassz a mélyebb, sötétebb színek közül, amelyek a fokozott koncentrációt segítik, de ezek mellett mindenképpen legyen valamiféle kontraszt.

Ez a fekete fal segíthet, hogy töviről hegyire átbogarássz egy 200 soros Excelt, ugyanakkor ha felnézel a gépedből, és oldalra pillantasz, azonnal felfrissít a friss, világos szín és az azon szereplő dekorációk, amelyek akár az évszaknak megfelelően is változhatnak.

Ha egyensúlyt akarsz teremteni az otthoni dolgozószobádban, ez lehet az ideális megoldás.

5/5 Koncentrációhoz szürke

A fokozott figyelmet igénylő munkához vagy tanuláshoz a legjobbak a semleges, visszafogott színek.

A szürke ilyen esetekben ideális választás lehet, ha egy kevés kékes alapszín is keveredik az árnyalatba, akkor attól sem kell tartanod, hogy a végeredmény nyomasztó lesz.

Egy ilyen helyiségben sokáig képes leszel a feladataidra összpontosítani, és már akkor ráhangolódsz a munkára és a koncentrációra, amikor belépsz a helyiség ajtaján.