Szereted a kávét? Add meg a módját, hogyan fogyasztod! 10 hangulatos kávé-zóna otthon

Szőke Angéla
Írta: ,

Egy gőzölgő csésze finom kávé sosem megy ki a divatból, ezért is illik méltón fogyasztani ezt a csodálatos italt. A régi, ütött-kopott csészék és a kiszakított dobozból kikandikáló kávéfilterek vagy kapszulák nem képviselik azt az esztétikát, amit a reggeli vagy délutáni kávénk elfogyasztása megérdemel. Ha ébredés után nyugodt és kellemes körülmények között szeretnéd meginni a napindító feketét vagy capucchinót, akkor nincs más dolgod, mint egy kávé-állomás kialakítása.


via GIPHY

Még a legkisebb konyha is alkalmas erre, hiszen elég hozzá egy kis rész a pulton, vagy a konyhaszekrényben, de egy kredenc vagy egy zsúrkocsi is tökéletesen ellátja ezt a funkciót. Utóbbit még mozgathatod is, és ha délután kávézol társaságban, betolhatod a nappaliba. A kávé állomás tükrözze a saját szükségleteid és hangulatod, illetve lehetőleg illeszkedjen a lakás stílusába.

Az alábbi tíz hangulatos kávé-zóna remek ötleteket adhat.

Ez a kecses arany konzolasztal nemcsak a kávénak ad helyet, de az élénk kék színekben pompázó tárgyak odavonzzák a szemet.

Olyan különleges az összhatás, hogy funkcionalitása ellenére dekorációként is megállja a helyét.

Egy kávé-zóna esetében – ahogy ez a példa is mutatja – tényleg nem a méret a lényeg.

A felső konyhaszekrényből mindössze két kis polcnyi helyet foglal el, mégis tiszta, szép és rendezett benyomást kelt, főleg ahogy az egyforma bögrék sorakoznak katonásan.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba