Szerencsét hozó tárgyak a lakásban: pénz és szerelem

Írta: ,

Reméled, hogy ez az év jobban alakul, mint a tavalyi? A változás csak rajtad áll, hiszen egyedül te változtathatsz az életeden, de egy kis extra szerencse mindig jól jön. Ha az alábbi tárgyakat beszerzed, Fortuna biztosan melléd szegődik, a többi pedig már csak rajtad múlik.

Elefántos

1/7 Elefántos

A hagyomány szerint bármi, ami elefántot ábrázol, vagy elefántos mintával van díszítve, szerencsét hoz, feltéve, hogy az elefántnak fölfelé áll az orra.
Ez ugyanis a növekedést, a dolgok jobbra fordulását, a pozitív változást jelképezi, az elefánt pedig nem utolsósorban a bölcsesség és a tapasztalat szimbóluma is.

Növények

2/7 Növények

Elsősorban apró, kerek levelű szobanövényeket érdemes keresned és nevelgetned, ezek ugyanis a feng shui szerint pénzügyi javulást hozhatnak.
Fordíts figyelmet a növények gondozására és ápolására, és az élő, növekvő szobadíszek az élet többi területén is változásokat hozhatnak. A szeretettel ápolt szobanövények a babona szerint nem csak a pénzügyekben, a szerelmi életben is szerencsét hoznak.

Szélcsengő

3/7 Szélcsengő

Szintén a keleti hagyományok szerint hoz szerencsét, ha szélcsengőt tartasz a lakásban, az időről időre megszólaló tiszta, fémes hang ugyanis megtisztítja a lakás energiáit és segíti a chi áramlását is, így a céljaidhoz szükséges energiákat könnyebben szerzed meg, az akadályok elhárulnak, az otthonodba pedig béke és boldogság költözik.

Aprópénz

4/7 Aprópénz

Egy tálka aprópénz, még akkor is, ha már lejárt, vagy más országok fémpénzeit tartalmazza, szerencsét és anyagi fellendülést hozhat, hiszen energiája még több pénzt vonz az otthonodba.
A tálkát, benne az apróval a lakás pénzsarkában érdemes elhelyezni, ami a bejárattól nézve, a lakással szemben állva a legtávolabbi, bal kéz felől eső sarokban van.

Pozitív emlékek

5/7 Pozitív emlékek

A kacatok és limlomok felhalmozása nem szerencsés, mert ezek többnyire halott energiákat és a múlthoz való ragaszkodást hordozzák magukkal, így megakadályozzák a változást, és beleragaszthatnak egy olyan szituációba, ahol pedig nem szeretnél lenni.
Egy olyan tárgy azonban, amihez nagyon erős pozitív emlékek kötődnek, szerencsét hozhat, ha kiemelt helyen tartod. A nagymamádtól kapott váza, vagy az első fotó a szerelmeddel a tárgyakhoz kapcsolód emberek irántad érzett szeretetét hordozza, így pozitív energiákkal és szerencsével tölthetik meg a lakást.

Csillagok

6/7 Csillagok

Minden, ami csillag formájú vagy díszítésű, a hagyomány szerint segíthet céljaid megvalósításában, mert a határtalanságot, a sikert és a gondolat teremtő erejét jelképezi.
Ha a csillagos díszeket hónapról hónapra a lakás más-más pontjára helyezed át, akkor az életed több területére is kedvező hatással lehetnek.

Malackák

7/7 Malackák

Nem véletlen, hogy a malacka tipikus újévi, szerencsét kívánó szimbólummá vált. A babona azt tartja róla, hogy előtúrja a szerencsét, és a feng shui is hasonlóan vélekedik a malac formájú díszekről.
Egy kis malacpersely, amelyben némi aprót is tartasz, a pénzügyek területén hozhat pozitív változást, de a malackás díszek az életed minden területén bevonzhatják a szerencsét.