Szerencsére eltört! – Dekorációs ötletek törött tükörből

Írta: ,

Azt szokás mondani, ha eltörsz egy tükröt, az 7 év balszerencsével jár, de mi bebizonyítjuk neked, hogy mégis tekintheted szerencsés fordulatnak ezt a kis balesetet! :) A szilánkokat ugyanis felhasználhatod, és rengeteg gyönyörű lakásdekorációt alkothatsz a segítségükkel. Mutatunk néhány egyszerűen megvalósítható projektet – csak arra figyelj, hogy mindig legyen rajtad egy vastag munkakesztyű alkotás közben!

1/6 Kisasztal

Ha van egy megunt dohányzóasztalod, remekül feldobhatod azzal, ha lefested fehérre, és mozaikosan kirakod a lapját a törött tükör cserepeivel. Ehhez a szilánkokon kívül csemperagasztóra lesz még szükséged, ebbe tudod a legkönnyebben belenyomkodni a darabokat.

A fehér festékre kenhetsz még egy réteg ezüstös fényt is, ettől igazán olyan lesz az asztalkád, mint ami eredetileg Marie Antoinette udvarában állt.

Arra figyelj, hogy ez önmagában egy nagyon hangsúlyos berendezési tárgy, ezért a szobában minden más legyen nagyon letisztult, hogy ne billenjen át a giccses kategóriába a nappalid.

Konyhacsempe helyett Kép forrása: tuis.co.za

2/6 Konyhacsempe helyett

A törött tükördarabok a falon is remekül mutatnak, és ezzel a megoldással egy csapásra feltuningolhatod a konyhát vagy a fürdőt.

Itt is csemperagasztóra lesz majd szükséged, és ha nem szeretnéd nagyon szorosan egymás mellé rakni a cserepeket, akkor a fugázással is számolj.

Arra figyelj majd, hogy a konyha takarításakor ezt a felületet is törölgesd át alkoholos ablaktisztítóval, hogy ne legyen csúnya a vízcseppektől.

Tükörkeret Kép forrása: intuition-physician.com

3/6 Tükörkeret

Lehet, hogy első hallásra furcsán hangzik, hogy a tükrödet keretezd tükörrel, de valójában nagyon jól mutatnak a kis tükörcserepek körülötte.

Egy jó erős ragasztóra lesz szükséged ennek az elkészítéséhez, lehetőleg ragasztópisztolyra. A tükörcserepek mellet vagy helyett használhatsz széttört CD lemezeket is, hiszen ezeknek is tükröződős a belső oldala.

Ha rásüt a fény, szép szivárványos lesz a kereted és beragyogja az egész szobát.

Csillogó hálószobadísz Kép forrása: apartmenttherapy.com

4/6 Csillogó hálószobadísz

Ha nagyon üresnek találod a hálód falát, vagy csak szeretnél oda valami hangulatos dekorációt, a tükörcserepek ehhez is jól jönnek.

Vágj hosszabb, nagyjából 1 méteres damilcsíkokat, és erre rakosgasd a tükördarabokat úgy, hogy két tükörcserép közé ragasztod be a damilt.

Ha ezzel elkészültél, egy karnisra függeszd fel a tükrös lógókat, valamint egy fényfüzért is, hiszen ettől lesz igazán csillogó a dekorációd. Az égősor esetében maradj a fehér vagy arany izzóknál, a színesek kevésbé lesznek mutatósak.

Ragyogó belépő Kép forrása: foter.com

5/6 Ragyogó belépő

Ha az előszobád még nagyon üres, vagy csak egyszerűen szeretnél mindig lehengerlő, fényes belépőt, erre is van egy tippünk. A törött tükörcserepekkel ki tudod rakni a plafont is, ami igazán feldobja az üres teret.

Ez a megoldás csak fehér falak mellett működik, ugyanis erről vetül vissza a legszebben a tükörcserepeken megtörő nap- vagy lámpafény.

Ha belefogsz a megvalósításba, készülj fel rá, hogy ez egy nagyon időigényes megoldás, de megéri a befektetett idő, hiszen valóban nagyon látványos lesz a végeredmény.

6/6 Komód

Talán a legmutatósabb megoldás egy komód „átöltöztetése” a cserepekkel. A szoba egyéb dekorációitól függően a bútort festheted sötétkék, fekete, fehér vagy ezüst alapszínre.

Tükörcserepekkel a fiókok elejét célszerű kiraknod, de az asztallapot is megcsinálhatod, ha még látványosabb megoldást szeretnél.

Ha szikrázó végeredményre vágysz, hagyhatod így is a cserepeket, de akár le is festheted őket valamilyen színnel.