Szerencsére eltört! – Dekorációs ötletek törött tükörből

Bodnár Alexa
Írta: ,

Azt szokás mondani, ha eltörsz egy tükröt, az 7 év balszerencsével jár, de mi bebizonyítjuk neked, hogy mégis tekintheted szerencsés fordulatnak ezt a kis balesetet! :) A szilánkokat ugyanis felhasználhatod, és rengeteg gyönyörű lakásdekorációt alkothatsz a segítségükkel. Mutatunk néhány egyszerűen megvalósítható projektet – csak arra figyelj, hogy mindig legyen rajtad egy vastag munkakesztyű alkotás közben!

Ha van egy megunt dohányzóasztalod, remekül feldobhatod azzal, ha lefested fehérre, és mozaikosan kirakod a lapját a törött tükör cserepeivel. Ehhez a szilánkokon kívül csemperagasztóra lesz még szükséged, ebbe tudod a legkönnyebben belenyomkodni a darabokat.

A fehér festékre kenhetsz még egy réteg ezüstös fényt is, ettől igazán olyan lesz az asztalkád, mint ami eredetileg Marie Antoinette udvarában állt.

Arra figyelj, hogy ez önmagában egy nagyon hangsúlyos berendezési tárgy, ezért a szobában minden más legyen nagyon letisztult, hogy ne billenjen át a giccses kategóriába a nappalid.

Konyhacsempe helyett Kép forrása: tuis.co.za

A törött tükördarabok a falon is remekül mutatnak, és ezzel a megoldással egy csapásra feltuningolhatod a konyhát vagy a fürdőt.

Itt is csemperagasztóra lesz majd szükséged, és ha nem szeretnéd nagyon szorosan egymás mellé rakni a cserepeket, akkor a fugázással is számolj.

Arra figyelj majd, hogy a konyha takarításakor ezt a felületet is törölgesd át alkoholos ablaktisztítóval, hogy ne legyen csúnya a vízcseppektől.