6 dolog az otthonodban, ami tönkreteheti a szerelmi életed

Írta: ,

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy az otthonunk jelentős befolyással lehet hangulatunkra, illetve közérzetünkre. Kevesen tudják azonban, hogy a lakás akár párkapcsolatunkat is megváltoztathatja, pozitív vagy éppen negatív irányba terelheti szerelmi életünket. Kiderült, hogy az, ami az ágyunk körül, vagy éppen a fürdőszobában van, szabályozhatja a libidónkat, azaz szexuális étvágyunkat. Íme 6 gyakran elkövetett hiba, amely megzavarhatja a harmóniát, és tönkreteheti a romantikát!

Rendetlenség Kép forrása: bloglovin.com

1/6 Rendetlenség

A rossz lehelethez és az elhanyagolt külsőhöz hasonlóan a lakásban uralkodó rendetlenség is negatív képet fest rólunk. Elképzelhető például, hogy a szanaszét heverő ruhákkal, és a poros tévével elijeszted potenciális partneredet! Ha már együtt élsz pároddal, akkor sem érdemes elengednetek magatokat!

A hálószobában elszórt fizetetlen számlák, iratok, illetve papír zsebkendők tömege megzavarhatja a szexuális életeteket. A rendetlenség közepette az ember agya képtelen kikapcsolni, hiszen a munkahelyi papírok és ruhahalmok láttán folyamatosan az elvégzendő feladatokra terelődnek a gondolataink. Így szinte lehetetlen küldetésnek tűnik a nyugodt, intim légkör megteremtése. A legjobb, amit tehetsz, ha mindig ügyelsz arra, hogy a lakásban, különös tekintettel a hálószobára, tisztaság és rend uralkodjon!

Családi képek Kép forrása: cocorrina.com

2/6 Családi képek

Persze a családi fotók fontos részét képezik az otthonunknak, nem feltétlenül érdemes a gyerekekről, testvérekről, szülőkről készült képeket a hálószobában tartani!

A legjobb, ha a hálószobába kizárólag a téged és párodat ábrázoló közös fotókat teszitek ki, amelyek emlékeztetnek titeket az együtt töltött boldog időkre és élményekre.

Az intim, bensőséges hangulat megteremtéséhez válasszatok meleg színeket, illetve olyan képeket, amelyek nyugalomról, örömről, és érzékiségről árulkodnak!

Elektronika a hálószobában Kép forrása: theeverygirl.com

3/6 Elektronika a hálószobában

A hálószobában lévő telefon, tévé, vagy egyéb technológiai eszközök garantált vágygyilkosnak számítanak. Ezek a készülékek elterelik a figyelmeteket egymásról, és megnehezítik, hogy ráhangolódjatok a szexre.

Lehetőleg száműzz minden elektronikai eszközt a lakás eme szegletéből, és sose engedd, hogy a munkád beszivárogjon a pihenés helyszínére!

A kialvatlanság ingerlékenységet szülhet, aminek gyakran a szerelmi életünk látja kárát. A telefonodat mindig némítsd le éjszakára, ezáltal biztosíthatod, hogy semmi se zavarjon meg alvás közben!

Elhanyagolt fürdőszoba Kép forrása: bloglovin.com

4/6 Elhanyagolt fürdőszoba

A fürdőszoba nem egy egyszerű élettér, mint például a nappali vagy a konyha, hanem személyes intim terünk, ahol különösen fontos a tisztaság és a higiénia megőrzése.

A lefolyóban maradt hajcsomók, a vízköves zuhanyzókabin, a szabadon hagyott koszos zoknik a szexuális életünket is tönkretehetik.

Fontos, hogy a szennyes ruhák sose legyenek szem előtt még a fürdőszobában sem, és ügyeljetek arra, hogy mindig friss, és kellemes illat uralkodjon a tisztálkodásra használt helyiségekben!

Túl erős fények Kép forrása: homedit.com

5/6 Túl erős fények

A hangulatvilágítás kifejezetten hasznos eszköz a romantikus légkör megteremtésére.

Mivel a hálószobát az ember legtöbbször pihenésre használja, így érdemes sejtelmes, meleg fényeket választanotok ebbe a helyiségbe.

Ezt a trükköt akár a lakás többi részében is bevethetitek, ha szeretnétek meghitt estéket varázsolni. A lobogó tűz a kandallóban, néhány gyertya a fürdőben vagy az étkezőben teljesen megváltoztathatja a hangulatot.

A nem megfelelő méretű ágy Kép forrása: sfgirlbybay.com

6/6 A nem megfelelő méretű ágy

Bár a kisebb méretű ágynak is megvannak a hátrányai, az sem szerencsés, ha túl nagy helyetek van.

Persze fontos, hogy az ágy mindkettőtök számára kényelmes legyen, de ne engedjétek, hogy a párnahalmok és a nagyméretű matrac elválasszon titeket egymástól!

Hetente legalább egyszer bújjatok össze elalvás előtt, éjszakára pedig szabaduljatok meg a felesleges kiegészítőktől!

Forrás: womansday.com, webmd.com