Szebbnél szebb baldachinos ágyak – nem csak a trópusokra!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha valamivel igazán könnyen és egyszerűen feldobhatod az ágyadat, akkor az a baldachin. Ez az egyébként nagyon is hasznos kiegészítő rendkívül látványos tud lenni, és garantáltan olyan hangulatot kölcsönöz, mintha egy méregdrága szállodában töltenéd az összes estédet.

Oldalfüggöny a hangulatért Kép forrása: decorativebedroom.com

Ez a megoldás még nem kifejezetten a klasszikus baldachin, de muszáj megmutatnunk neked, mert te is rendkívül egyszerűen odavarázsolhatod az ágyad fölé.

Nincs más dolgod, mint hogy az ágyad szélességében, a falra mindkét oldalon kifeszíts egy-egy madzagot. Nem kell merevítőt, magasan rögzített ágykeretet beszerezned, csupán két-két falba fúrt rögzítőre és egy szép fehér, megbízható huzalra kell beruháznod.

Ezután már jöhet is a függöny: olyat vásárolj, ami hosszan alálóg! Nyugodtan vehetsz rojtosat, de a hagyományos is tökéletes a célra.

Fűzd át a madzagon a függöny ráhajtását, így éppúgy tudod mozgatni, mintha az ablak elé tennéd – ezzel az oldalfüggöny el is készült.

Ha magad felett szintén átvezetnél a baldachint, akkor az egyik oldalon rögzítsd, a másikon pedig egyszerűen dobd át az áttetsző hálót. Kész is!

Négy oldalról körbeölelve Kép forrása: nourishandinspireme.com

Ez a baldachinos ágy már klasszikusnak mondható, és valóban csodás hangulatot közvetít ebben a hófehér szobában.

A megvalósítás ennél a példánál kicsit nehezebb, itt már komplett ágyszerkezetre van szükséged annak érdekében, hogy ugyanolyan látványt érhess el.

Persze, utólag nem túl könnyű (és nem is éppen olcsó) ennek a beszerzése, tehát jobban jársz, ha eleve olyan ágyat vásárolsz, amire a későbbiek folyamán rögzíteni tudod a kiválasztott anyagokat.

Az inspirációkat viszont érdemes begyűjtened: ha nincs kedved leengedni a baldachint, akár így is megkötheted a függönyöket.

Azonban, ha még egzotikusabb hangulatra vágysz, a felső részt is nyugodtan kitöltheted… Ne keseredj el, ha erre jelenleg nincs lehetőséged, az alábbiakban még jó néhány alternatív lehetőséget mutatunk neked!